[8.2.3.1] LibreELEC 8.2 for S905/S905X

  • updated 64bit image with some addons built from kszaq 8.1.6 git tag to LE – Google Drive

    player : Mini MX-G p200_2G & Inphic Spot i7 PRO p212 & Khadas VIM2 q200
    monitor : iiyama ProLite E2283HS
    speaker : UE Boom 2
    dvb-t : PCTV microStick (79e)
    firmware : android | LE 64bit | balbes 3in1 | gentoo

  • Anyone knows how I can disable IPV6 in LE? What is the command using ssh


    Thanks

    following sys ctl disable ipv6 knobs exist


    Code
    1. LibreELEC:~ # sysctl -a | grep disable_ipv6
    2. net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 0
    3. net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 0
    4. net.ipv6.conf.eth0.disable_ipv6 = 0
    5. net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 0
    6. net.ipv6.conf.wlan0.disable_ipv6 = 0

    perhaps you can try


    Code
    1. LibreELEC:~ # echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6

    and similar for the other ones.


    Just curious: why would you like to disable it?

    player : Mini MX-G p200_2G & Inphic Spot i7 PRO p212 & Khadas VIM2 q200
    monitor : iiyama ProLite E2283HS
    speaker : UE Boom 2
    dvb-t : PCTV microStick (79e)
    firmware : android | LE 64bit | balbes 3in1 | gentoo

  • Can anyone confirm which boxes support turning on from remote. I have the MXQ PRO and everything works perfectly except start up from remote.

  • Samba still working here on 8.1.6. I updated from 8.1.5 with these files:


    LibreELEC-S905.arm-8.2-8.1.6.img.gz

    gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb


    Mini MX 2G here.

  • Can anyone confirm which boxes support turning on from remote. I have the MXQ PRO and everything works perfectly except start up from remote.

    MINIX U1, WeTek Hub / Play2, ODROID C2, MECOOL M8S Pro + to name a few....


    HDMI-CEC control, works fine with my Hisense 4K TV - dirt cheap MECOOL combo.

  • There is still no fix for a95x power on? Funny thing is that onece after reboot from android to LE i worked fine, but only until next reboot. I didn't manage to repeat that.

  • Can anyone confirm which boxes support turning on from remote. I have the MXQ PRO and everything works perfectly except start up from remote.

    Turning on the m8s mini with ir remote works

    'You're like a child who wanders into the middle of a movie and wants to know -..' ~ Walter Sobchak (The Big Lebowski)

  • Can anyone confirm which boxes support turning on from remote. I have the MXQ PRO and everything works perfectly except start up from remote.

    My NexBox A95X (S905) working but after flashing it with stock firmware containing fixed u-Boot. Also, CEC is working with no issue.

  • Can anyone confirm which boxes support turning on from remote. I have the MXQ PRO and everything works perfectly except start up from remote.

    Beelink M18 powers on via IR remote. Have never had any issues with it, or CEC.

    - Beelink M18 / S905 / 2GB / 16GB / 1Gbit
    - Stock Android 5.1.1 on 16GB Internal
    - LibreELEC 8.2.x [kszaq] on 32GB Samsung Evo+ microSD

  • I have an issue with Kodi 17.4 and PVR so I would like to downgrade to LE witk Kodi 17.3.

    Could you tell me which build to download ? 8.1.1 ? Thank you

  • in "System/Settings/Media/Library", section "Video Library": disable "Update library on startup"


    same in section "Music Library"


    This prevents a rescanning your library disks during startp of Kodi.

    Thanks a lot for feedback pepeq, but I had already done that some time ago but did not help once I installed the IPTV simple client and the SCTV client addon for it.

    Since your problem is with a specific addon, I would had thought that the first line of enquiry would be with the author of that addon.


    Presumably, you have already disabled the LE PVR Simple Client add-on and, if necessary, reverted the recent changes you had made to check undesired scanning is related to your changes and/or reverted to previous builds with the new setup to see if the behaviour relates only to a particular build?

    Many thanks Poida, but I thought it may well be to do with the LE IPTV Simple Client add-on thus the post here in this thread. However I noticed it was only the video libraries that were scanning after each boot up and not my big Music library, so that indeed pointed to it maybe related to the SCTV Client Addon (which is only for video content). So I looked further and closer into the settings for that client add-on and have now it seems found the cause. For anyone else with this problem it appears to be in the VOD settings for this client add-on and similar variants of it, but of course it may be different with yours. By disabling the option "Import VOD into KODI" (which I believe is enabled by default), it now no longer scans all my video libraries at each boot up, yet still the client addon works perfectly when usign the addons available VOD .streams.


    Have to report also that the live TV channel switching with IPTV in 8.1.5 is very fast and I get no problems with it now. So now with no more unneeded long process library scanning at each boot up I am a happy man again :-)


    Now to install the new LE 8.1.6 and report back any problems I may get, though that seems very doubtful these days as these 8.1.x beta builds now all seem so stable and reliable. Any idea when we will be moving to the full 8.2 builds as it seems there are now little if any problems with 8.1.x ?? As always mega thanks to Kszaq and all the other developers here who contribute and help with the development of these LE community builds.

    Cheers
    RayW


    Tanix TX9 Pro 3/32GB S912

    Tanix TX7 2/32GB S905X

    Beelink MINI MXIII II 2/16GB S905X
    MXQ M12CX 1/8GB S905X
    MXQ M12 1/8GB S805
    Denon X500 AVR System

    LG 55SJ850T Super UHD TV

    Edited 2 times, last by RayW: Typos ().

  • Any idea when we will be moving to the full 8.2 builds as seems there are littel if any problems with 8.1.x ??

    I follow LE numbering: when LE goes 8.2, so do we.

  • Could you post a link to firmware with fixed uboot?

    [HowTo] solve power on u-boot bug in NEXBOX MXQ PRO (s905)

    Here is the link to the thread on this forum about this particular issue.


    You will find also this:

    Quote

    Firmware(NEXBOX-A95X 8189etv 8g1g 160812 with uboot fix) and uBoot separately can be taken here:

    MEGA



    It is important that I have tested this only on this box (NEXBOX-A95X 8g1g) and don't know whether it will work on other similar boxes.


    This is the link for stock firmware.

  • I had samba issues on both the Minix Neo U1(2g/16g), and the Beelink MiniMX (1g/8g).

    A soft reset after a hard reset seems to fix the issue.


    I have tried increasing the delay settings for the on-boot network connection, but that did nothing for me.


    In addition to this I tried updating using the dtb and gz files in the update folder method from 8.0.2e, on both devices it didn't work. I had to manually put the dtb files in the right place, after those updates, for it to work.


    Just figured I better let someone know