[8.90.6] LibreELEC 9.0 Alpha for S905/S912 devices

  • These images are great and I'm verry thankfull, this is not critism but pure curiosity,

    They won't load picons from my tvheadend server, Kodi on my PC and also LibreELEC on my Rpi2 do load those picons but on my amlogic devices they don't.


    here is some off my log;



    Once again, this is not so important, Live TV is working and I'm verry happy for that.


    regards, Jefken

    Raspberry Pi2 LibreELEC Milhouse nightly builds

    Q-Box 2G/8G and Q-Box 2G/16G LibreELEC 8.2 kszaq 's
    NexBox A95x balbes150 Armbian_5.32_S9xxx_Debian_jessie_3.14.29_server_20170907 with tvheadend and OScam.
    Digibit R1 Sat>IP server. (80 cm. dish with disecq 4/2 (28.2E, 23.5E, 13.0E, 19.2E) and fixed 90 cm. dish at 30.0W)

    4 x TP-LINK TL-PA411

    Edited 3 times, last by Jefken ().

  • I found finally the solution!


    On both my amlogic devices I was using in tvheadend a slash "/" in my username, since I changed the username, the picons are appearing!

    :)

    These images are great and I'm verry thankfull, this is not critism but pure curiosity,

    They won't load picons from my tvheadend server, Kodi on my PC and also LibreELEC on my Rpi2 do load those picons but on my amlogic devices they don't.

    Raspberry Pi2 LibreELEC Milhouse nightly builds

    Q-Box 2G/8G and Q-Box 2G/16G LibreELEC 8.2 kszaq 's
    NexBox A95x balbes150 Armbian_5.32_S9xxx_Debian_jessie_3.14.29_server_20170907 with tvheadend and OScam.
    Digibit R1 Sat>IP server. (80 cm. dish with disecq 4/2 (28.2E, 23.5E, 13.0E, 19.2E) and fixed 90 cm. dish at 30.0W)

    4 x TP-LINK TL-PA411

  • New version is out.

    kodi updated to latest version (kodi-150591e)

    Thanks very much for this. I just downloaded the latest version and notice that my remote no longer works - apart from the power button??


    I do have a remote.conf file in the storage/.config folder and this all worked with v1.0.3. The same remote.conf also has been working for a long time with LibreELEC v8.x.


    Does anybody else have problems with their remotes?

    Edited 2 times, last by ukmark62 ().

  • Then disable lirc if you enabled it and reboot

    "wget http://sprunge.us/LLYe -O /storage/.config/udev.rules.d/60-not-joysticks.rules"

    Thanks @Raybuntu for solution.

  • Thanks very much for this. I just downloaded the latest version and notice that my remote no longer works - apart from the power button??


    I do have a remote.conf file in the storage/.config folder and this all worked with v1.0.3. The same remote.conf also has been working for a long time with LibreELEC v8.x.


    Does anybody else have problems with their remotes?

    I have the same problem

  • Looks like there is a problem with using stock remotes on 1.0.4, I'm investigating it now.

    I use my TV remote to control my box so apologies to everyone for not picking up on this sooner.


    -edit

    New version is up with remote fixed.

    Edited 2 times, last by GDPR-2 ().

  • Cheers!


    All working now.

  • My remote is only partly working. Up/Down, Left/Right and OK is working. The rest not. I'm on 1.0.4.1

  • Check your remote config because all is working fine for me.

    So you are telling me that the 1.0.4 version could have changed the remote.conf file?


    I never touched the standard remote.conf file coming with your builds. I started with version 1.0.1.

  • I'm' running kszaq's LE 8.2.0.1 on my Beelink Mini MXIII II, is there a real advantage to upgrade to this version, or should I wait ?<


    Thanks !

  • Hi i'am trying to compile your master branch and have this error on media_build


    creating symbolic links...

    make[3]: Entering directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/v4l/firmware'

    make[3]: Leaving directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/v4l/firmware'

    make -C firmware

    make[3]: Entering directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/v4l/firmware'

    make[3]: Nothing to be done for 'default'.

    make[3]: Leaving directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/v4l/firmware'

    Kernel build directory is /mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/linux-99798df

    make -C ../linux apply_patches

    make[3]: Entering directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/linux'

    Applying patches for kernel 3.14.29

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/api_version.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/pr_fmt.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/debug.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/drx39xxj.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-054-nuvoton_revert_d7b290a1056c5564eec8a1b169c6e84ff3.6.114c13.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-057-Removed-MCE-customer-code-restriction-in-rc6-decode.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-062-imon_pad_ignore_diagonal.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-202-lnbp22_patch_for_more_power_if_rotor.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-203-stb0899_enable_low_symbol_rate.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-204-lirc_fix_for_4.12.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-220-hauppauge_dualhd_second_tuner_support.patch

    patch -s -f -N -p1 -i ../backports/linux-249-gpioplug.patch

    The next patch would create the file drivers/media/rc/gpioplug-ir-recv.c,

    which already exists! Skipping patch.

    1 out of 1 hunk ignored

    make[3]: *** [Makefile:139: apply_patches] Error 1

    make[3]: Leaving directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/linux'

    make[2]: *** [Makefile:52: default] Error 2

    make[2]: Leaving directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi/v4l'

    make[1]: *** [Makefile:26: all] Error 2

    make[1]: Leaving directory '/mnt/4TERA4/agamg-xda/build.LibreELEC-S905.arm-9.0-devel/media_build-2017-06-20-rpi'

    Makefile:9: recipe for target 'release' failed


    could you help ?

  • will the option to enable RGB ever be available again?

    This is broken in Amlogic Nougat kernel - colorspace switching code is a complete mess now and it's hard to determine what needs to be done/fixed in order to make RGB mode work again. Perhaps with and update to Amlogic kernel this might get fixed but nobody can promise that. Also nobody has reported if rgb,10bit mode works (as mentioned in this post: Color problem with S905X).