[8.90.6] LibreELEC 9.0 Alpha for S905/S912 devices

  • Hi ,

    pls. be so kind, and let me know, which dbt.img is recommended for build 8.90.3 for virgin installation on VORKE Z6 , 3GB

    THX

    I used this

    Files

  • Hello, I have the same troubles as here described (KIII Pro - some LiveTV channels) - its S912:

    [8.90.3] LibreELEC 9.0 Alpha for S905/S912 devices


    I found the same problem on S905:

    Tanix TX3 MINI - Amlogic S905W (New SoC) - Android 7.1.1 - FreakTab.com

    - Appears during video playback in some players


    And here is temporary solution on Android on S905:

    Tanix TX3 MINI - Amlogic S905W (New SoC) - Android 7.1.1 - FreakTab.com

    - Yes I've noticed the same problem. I solved it by turning off "resolution deep color" in settings but every time you reboot box it's activated again so you need to turn it off again. Also "color space and deep color settings" best works with 444, 8bit


    Is it hellpfull for fix in LE with S912?


    Thanks. Marduk

  • Make sure to install fd628 service for extra icons

    GDPR-2, just for info, while my display is partially works. On my X92 S912 device this add-on cause skip frames every 1 second. If it disabled, all looks ok. Looks like actions from service cause something wrong. May be because I have different icons, but is strange action of this service :)

  • Nothing changed yet.


    "He also talked about Arm Mali-450MP integration, and they currently have out of tree support for GXBB (S905) and GXL (S905X), but more work is needed for GXM (S912) using an Arm Mali-820MP GPU. The user-space library is closed source, must be updated by Amlogic, and they have support for the three versions: fb (framebuffer), X11, and Wayland. LIMA has also be resurrected by another developer (mesa-lima), there’s basic support for Arm Mali-450 GPU, and it has successfully been tested by Baylibre."


    "Going forward, there’s still lots of work on the video display driver including cursor plane, overlay planes, OSD scaling, overlay scaling, and MIPI DSI output.Vide hardware acceleration will also be challenging as Amlogic is currently using a custom software implementation, and it will have to be supported through V4L2 in mainline, so it will take some time. "

    RPI3 1GB, Z4 RK3368 1GB, MINI MX-G 2GB, Mini M8S II (coreelec.org 9.2.1), H96 Pro (coreelec.org 9.2.1), ODORID N2 (coreelec.org 9.2.1), VIM3 PRO (coreelec.org 9.2.1), Beelink GT King (coreelec.org 9.2.1), Denon AVR-X2600H, LG 60SJ810V
    pel.hu

  • There is still no mali driver for S192. Nothing changed yet.

    "Going forward, there’s still lots of work on the video display driver including cursor plane, overlay planes, OSD scaling, overlay scaling, and MIPI DSI output.Vide hardware acceleration will also be challenging as Amlogic is currently using a custom software implementation, and it will have to be supported through V4L2 in mainline, so it will take some time. "

    Don't care about S912, the question is about if they are making remarkable progress in ml kernel development and if it's valuable for us, as aml device users for multimedia.

  • Hi!


    In Vorke Z6, the LCD works perfectly with the DTB you gave us here.


    I ran the tests given in you test_lcd post and all the icons showed up perfectly.


    Moreover, I ran the following steps given in led_control.txt and all the icons showed up when they were commanded:



    Well, in order to test the ethnet led I had to unplug the ethernet cable, since when it was plugged, the ethernet icon was always on, regardless the command given with the echo.


    Good job :)

  • Well, in order to test the ethnet led I had to unplug the ethernet cable, since when it was plugged, the ethernet icon was always on

    I only disabled wired network in KODI settings - ethernet icon changed to wifi icon

    I didn´t unplug the network cable

  • Tested new build on all S905/X/W boxes, I have issue with Tanix TX3 Mini, regular S905X dtb with 2GB RAM works on Tanix, display shows only "boot" but no issue with LPCM 7.1, changed dtb to this: gxl_p212_2g_tx3mini.dtb, display shows the clock, after installing icon package from repository and rebooting, the display icons appeared strangely, all icons visible, last number was blinking and the LPCM 7.1 was wrong. I prefer Audio output set to 7.1 and passtrough for all audio formats. I"ve tried the other dtb from here: releases/dtb/9.0/ without luck, boot screen stays on TX3 mini. Which is the best dtb for TX3 mini?

    On Neo U1 and M8S Pro+ everything was fine what I tested.

    Thanks

    Edited once, last by blakey ().

  • Inglese, per favore, non posso leggere una parola di spagnolo o qualunque lingua sia

    I'm sorry is the automatic translator that translate in italian evry time :D ... however im asking about my dtb.img if there is any news about. Just for remember the m8s pro 4k . Some post ago i send you the dtb.img

    And if you want i give you access on this box via ssh . really thanks for the time and patience :)