Tvheadend nightly builds for LE

  • hello. im trying to use hdstar v3 dvb-s2 on coreelec latest matrix build. the crazycat drivers find the card and its recognized in tvheadend but there are so many contiunity errors and such that its basically unusable. with kernel and coreelec drivers tvheadend the device is not recognized in tvheadend. im using tvheadend 4.3


    on the net i have some solutions like this but none of them work? can you help me with this?


    [HOW TO] Geniatech HDStar V3 Dvb-S2 install - Raspberry Pi - OSMC Forums

    Totally outside the forum and topic.

    If you are not using LibreELEC here you will not find support.

    If you want help and support from LibreELEC you need to use LibreELEC and simple as 2 + 2 is 4

    It is useless knowledge if not shared the world.

  • Hi,

    First of all, thanks a lot providing support for very old box. I have a wetek play 1, running LE 9.0. I am looking for TVH build that contains this fix.

    / - Diff - Tvheadend


    Is it possible for you to compile with this fix? If not, and I understand it, could you point where should I look for compiling just the TVH with the fixes I am after? I have windows but can run Linux/unix in Vm. Please treat me noob thanks.

  • Hi, Installed LE10 beta 3 with TVH 4.2 on my AMD PC. Installed fine and setup channels etc. Left a channel on for about 5 hours . Stopped it and turned off the TV. I have a HDMi CDC adapter which I forgot to change settings so when I turned off the TV it tried to shut down the PC. Thats where things went bad. I use the old PlayStation 3 USB dual tuner. The tuner would not work (no device listed in TVHeadend) and there were kernel messages on startup. I fully powered down the PC and disconnected the mains for while. Still no go, I thought the Tuner had fried, installed 9.2.6 all is OK again.


    Just reporting my experience. I will reinstall LE10 again and disable the CDC power off and see if it is ok this time.

  • Hello CvH,


    using your build "HTS Tvheadend 4.3-1906 ~ LibreELEC Tvh-addon v9.2.0.444" on a Raspi 3B+ I am experiencing a maybe trivial problem.

    Setup of TVH for Astra Satellite went fine, I detected muxes and a lot of services and mapped them to channels. I could watch TV in the Configuration/DVB inputs/Services tab by pressing the play button. EPG also populates fine.


    However, in Configuration/EPG_Channels/Channels absolutely no channels appear. I also cannot add anyone.

    I assume in this tab I would have to map channels to channels numbers or I could select a subset of all channels for my EPG. But no chance to add or select anything. This tab is and stays completely empty.

    Anybody can give me a push what is going wrong?

    Thank you!

  • Hi,

    I have installed LE 9.95.3 (Generic x86) on a spare ssd, but my TBS 6281 dual dvb/t/t2/c card isn't fully recognised. Dmesg shows two elements: SI 2168 and SAA 716x. When checking my LE 9.2.6 installation with the same card fitted, dmesg shows an additional item, an SI 2157. Both installs have the crazy cats TBS drivers installed. TVH in LE 9.2.6 shows the tuner, but not in 9.95.3. Is there some way I can fix this, or do I need to wait for a later version.

    Thank you