Video stutter 25Hz Videoplayback with Hardwaredecoding Libreelec 9.0

  • Yes, everything is removed from the Whitelist. When I enable the video's native resolution in the Whitelist (720x480p) the problem goes away and video is smooth, but then I don't get any upscaling. Like I said, I've tried practically every combination of video and display settings in Kodi, but nothing works. It's obviously something that's gotten broken or changed in Leia


    GUI refresh rate is 60

  • Well, I guess we can conclude you have another issue!


    I had the same behaviour pretty much, (basically that 24p was ok, everything else stuttery) - but in my case the GPU thing solved it completely. The trick with that it to test the is actually scaling up to 750 during the playback (to make sure the fix is actually kicking in), but I presume you did that. Sorry I couldn't help fix it for you!

  • So, I decided to play around with settings a bit more. It turns out that the problem was in the individual media video settings. The problem setting was the Video Scaling Method. It was set at "Spline36," and when I changed it to auto, everything went back to smooth, smooth, smooth. Problem solved with a simple fix.

  • Thanks for sharing. Recently bought a Gemini Lake ITX board so this is helpful.

  • Just registered to say thanks for this fix! Finally got my 25fps video's running smooth on the Intel NUC 2820. Seems my tv doesn't support 25fps but it does support 50 so LibreElec picks 50 for 25fps material.

  • Just wanted to give my thanks for this thread. The "autostart" fix also work on my Intel J3455 (Apollo lake) setup. No more stuttering on 25fps material.

  • Hi. Will this be fixed in later releases of Libreelec or do I have to do this workaround? Thanks