[8.2.2.3] LibreELEC 8.2 for S912

  • kszaq


    Hi and thanks for your work.


    A question about the changelog of new version 8.0.1c:


    what does "re-enabled output_rgb" mean?


    I ask you this because I've the RGB problem with my Philips TV.


    For now I've solved with the advice of mmpp to force RGB output with this command in autostart.sh

    Quote


    #!/bin/sh


    echo 1 > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/output_rgb


    Now with new release 8.0.1c It's not necessary anymore?


    Thanks.

  • The option stopped working after the switch to a newer kernel version in 8.0.1b and works again since 8.0.1c. Please leave your autostart.sh the way it is :)

    Wetek Hub: LibreElec 8.2.3.1 (Philips 42PFL8404)
    MK808B+: LibreElec 7.0.2.7 (Samsung UE55H6270)
    OTT MXQ Pro 4k (S905): LibreElec 7.0.3.12k (Denon X1200W, 7.1, LG PF1500G)
    AKASO HM8 (S905X): CoreElec 9.0 dev build, Acer Revo 3610: Milhouse test

  • S912 does not have the bootloader issue that requires a build with temperature sensor disabled.


  • The option stopped working after the switch to a newer kernel version in 8.0.1b and works again since 8.0.1c. Please leave your autostart.sh the way it is :)


    Thank you mmpp.
    Also for the RGB trick... :D


    Magnum


  • S912 does not have the bootloader issue that requires a build with temperature sensor disabled.


    In that case what can be the reason of 3-7 minutes delay before it start?
    I see only LibreElec image, and after this it wait something 3-7 minutes. After I see the message about version and after it works without any problem.
    It only appeared on hot box, when the temperature is about 60 °C.
    Android system starts without any delays on any temperature.

  • Hi,
    I installed on my H96 Pro+ the latest 8.0.1e version


    I have 2 issues:
    1. No wireless connection - I get a message about Remote(?)
    2. Audio passthrou - I get on the receiver 7.1 but PCM not DTS HD


    Thanks!

    Edited once, last by Elvisc ().

  • Hi,


    Noticed one issue in 8.0.1e build. T230C dongle stopped working. Trying to load dvb_usb_cxusb kernel module gives following:

    Code
    1. [  [email protected]] WARNING: You are using an experimental version of the media stack.
    2. [  [email protected]]        As the driver is backported to an older kernel, it doesn't offer
    3. [  [email protected]]        enough quality for its usage in production.
    4. [  [email protected]]        Use it with care.
    5. [  [email protected]] Latest git patches (needed if you report a bug to [email protected]):


    It was working correctly in the 8.0.1c build

  • hello,
    is anyone has tronsmart vega s96 and do working remote?
    I cant do to make it working with libreelc for S912 :/
    Copied file remote.conf from android to libreelec but nothing happen. still not working...


  • hello,
    is anyone has tronsmart vega s96 and do working remote?
    I cant do to make it working with libreelc for S912 :/
    Copied file remote.conf from android to libreelec but nothing happen. still not working...


    read these


    thread-4264.html?highlight=remote conf


    thread-3581.html?highlight=remote conf


    I can't remember, but have you got more than one remote profile in the remote.conf?


    thread-1704.html?highlight=more than one remote

    Samsung RU7400 Onkyo HTX22HDX Nvidia Shield HD Homerun Duo (Living Room)

    Samsung UE40ES5500 H96 Pro (Coreelec), Fire TV 4K Stick (Bedroom)

    Synology DS414 Plex Pass

    :)

  • I have Evolveo H8 and I had problem with green screen on my Philips TV. Android in this box has a setting Force RGB, but it doesn´t work. The box was useless. This LibreElec with RGB patch is great, the problem is solved! Thanks for that! The only problem I have is that I can´t set the box to standby or poweroff mode if I use LibreElec. It only restarts box and always starts into android. It starts into LibreElec only if I unplug and then again plug the box. It boots from USB. Simple, standby mode is missing for me. :-( When I boot to android, it works. It´s not good if the box is still ON because it is warm...in standby mode it is cold. But in any case, thank you ;-)

    Edited once, last by Mercy ().

  • Today I have installed LibreELEC into SD card (instead of USB). It is better, if I reboot system or power off, it starts again to LibreELEC. It´s fine.


  • Thanks for the update. No dtshd & true HD, with H96 pro


    Sent from my M3 Max using Tapatalk


    Hi,
    Did you get dtshd & true HD in previous version?
    If so, what were your settings?
    I got just PCM


    Thanks!

  • Just tried 8.0.1f on Nexbox A1, still have issues with 5.1 not playing on some videos and having to force Kodi to use 2.1. I had this issue since upgrading to 8.0.1c. Also since upgrading Kodi freezes randomly when browsing menus.