[TESTING][S905(X)] 10bit/HDR/Dithering Test Builds & Discussion

  • Hello guys,

    does this command "echo 400 > /sys/module/am_vecm/parameters/panel_max_lumin" still work?

    S905x and S912 Box

  • Just uploaded a new experimental build.

    This is a mix of the experimental branch and standard branch used in the "testing" builds. This is targeted at fixing 4k output for users such as nolyx , but needs more testing. Due to personal time constraints currently, I only checked that it booted and played a single video. **Get ready to roll back to 8.0.2-testing3**

    Hello guys,

    does this command "echo 400 > /sys/module/am_vecm/parameters/panel_max_lumin" still work?

    Only for dolby vision conversion, not for standard HDR->SDR.

    I am testing your builds on my Pana 42GT60 however the panel is not showing which mode (422,444,420, 8bit, 10bit) is being used and I do now own AVR which does. The only thing the Pana tells you is 1080 24Hz. Is there a cat /proc/something or debug setting to check which output mode the Amlogic chip / Kodi / LE is using? As both default Kodi debug OSD infos are not showing much in depth info too. Thanks!

    Yes, you may check dmesg for "cd =" in at least the second occurance. if it says "cd = 4" then it's 8bit, if it says "cd = 5" then it's 10bit.

    I'm posting this here instead of starting a new thread simply for those that want to test John's Nougat-WIP Kernel on AML S912's

    Its a very early LibreELEC 9.x Kodi Leia Alpha that is subject to much experimentation and change, hence no point publishing source at this very early stage.

    Kodi video playback does work pretty well having said that, I'm using a S912 - MINIX U9.


    Index of /LE-9.x-S912-Nougat-WIP/

    Thank you! I got my s912 to test builds on as well, but haven't got a chance to do anything yet (and probably won't until mid-week).


    jd17, There isn't an easy way to go about it. I'm also not sure if that's the issue, and due to limited knowledge I'd be taking shots in the dark that could negatively affect output for everyone else.

    Edited once, last by johngalt ().

  • Hello johngalt,

    thanks for your new experimental. I tested it and there is no more 4k output for me. It Shows the same colored stripes now as on all the other builds i tried.

    Going back to experimental two. Hope you find the reason for that. Thank you for your work.

  • Hello johngalt,

    thanks for your new experimental. I tested it and there is no more 4k output for me. It Shows the same colored stripes now as on all the other builds i tried.

    Going back to experimental two. Hope you find the reason for that. Thank you for your work.

    That's good to know, thank you. I should have another one sometime mid-week.

  • No difference from .testing3.


    But i did find the source for some major frame skips I have testing some UHD files. And that is the debug info function itself. Activating debug info, major frame skips, leaving it of and just checking it after a while, no frame skips.

    Maybe this is known issue, but i wasn't aware of it.

    -2re


    8.90 ⇒ MeCool KI Pro ⇒ Onkyo TX-NR656 ⇒ SAMSUNG 65"LED/UHD/PQ1300/T2CS

    LG BP50NB40 USB Blu-ray


  • I'm posting this here instead of starting a new thread simply for those that want to test John's Nougat-WIP Kernel on AML S912's

    Its a very early LibreELEC 9.x Kodi Leia Alpha that is subject to much experimentation and change, hence no point publishing source at this very early stage.

    Kodi video playback does work pretty well having said that, I'm using a S912 - MINIX U9.


    Index of /LE-9.x-S912-Nougat-WIP/


    Can we use kszaq's dtbs for this build?

    I need gxm_q200_3g.

    RPI3 1GB, Z4 RK3368 1GB, MINI MX-G 2GB, Mini M8S II (coreelec.org 9.2.1), H96 Pro (coreelec.org 9.2.1), ODORID N2 (coreelec.org 9.2.1), VIM3 PRO (coreelec.org 9.2.1), Beelink GT King (coreelec.org 9.2.1), Denon AVR-X2600H, LG 60SJ810V
    pel.hu

  • I'm posting this here instead of starting a new thread simply for those that want to test John's Nougat-WIP Kernel on AML S912's

    Its a very early LibreELEC 9.x Kodi Leia Alpha that is subject to much experimentation and change, hence no point publishing source at this very early stage.

    Kodi video playback does work pretty well having said that, I'm using a S912 - MINIX U9.


    Index of /LE-9.x-S912-Nougat-WIP/

    Is it possible to update from 8.0.1l version or I need to install it from scratch?

  • How is the latest release? I'm currently running some 7.9 or something on my box and just noticed this thread, worth it to upgrade to this for HDR content?

  • How is the latest release? I'm currently running some 7.9 or something on my box and just noticed this thread, worth it to upgrade to this for HDR content?

    I think so.

    Nexbox A95X 1GB Ram 8GB Rom Amlogic S905X
    JVC 55" 4k UHD 3D Smart TV
    JVC 40" 3D Blu-ray Sound bar

  • I can't for the life of me get HDR playback working, 4K playback is all good, but tv won't switch to HDR.


    Cables are all good as im using the same one on my xbox s that switches to HDR ok.

    Using S905 box and panasonic TV.


    Matt


    tv - Panasonic VIERA TX50DX700B | 50 inch 4K Ultra HD HDR Smart LED TV Freeview Play | Richer Sounds

    s905 box - Easytone 4K Android 5.1 Smart TV BOX Amlogic S905 Streaming Media Player Bluetooth Kodi Add-Ons Quad Core Speed Wifi XBMC Pre-installed with 2.4G I8 Wireless Keyboard Review | Media Player Reviews

    hdmi cable - HDMI Cable 1.5M High Speed PRO GOLD HDMI Cable v2.0: Amazon.co.uk: Electronics

  • nolyx do you get the 4k output issue in the GUI as well or only playback?

    I need 420 output as I have on Egreat A5, there is a way to enable it?

    Not currently, but you can switch back to the cable that worked for you.



    Edit: Testing4 uploaded. This is the same as the "expmerge" build, except it has upstream changes from kszaq merged in.

    Edited 2 times, last by johngalt ().

  • johngalt Something's wrong. Test3 works perfectly for me. I did not try the expmerge build. I install the test4 now. The gui (4k) is ok, but no movie will start. I tried sd, 720p, 1080p, 4p movies, but always black screen (no signal). The box is live because I stop playback the gui come back. But every time I try, it's always a black screen, no signal when playing.


    I try the expmerge build now.