tvheadend, ATSC and epg...

  • I have zap2epg working from Kodi. How do I set it up to run every day or every few days automatically? It works great if I run it manually..

  • I have zap2epg working from Kodi. How do I set it up to run every day or every few days automatically? It works great if I run it manually..

    Assuming you are using tvheadend - you just need to make sure you have the internal grabber cron set on the CONFIGURATION > CHANNEL/EPG > EPG GRABBER tab. And that the zap2epg grabber is enabled.


    If you are not running tvheadend - you will need to manually setup a cron in kodi/LE to run zap2epg. Unfortunately I'm not familiar with setting up a cron that way as I use Tvh.

  • Hi!

    Since a few weeks, sometimes in the EPG there are empty schedules somewhere in the middle of the EPG.
    "Zip code" used : h2z1r1


    I don't know what to do to find the problem. Otherwise, the rest is fine. It seems that it often happens around 8pm, again I don't know why.

    Éric


  • esenterre I tried to check tvlistings.zap2it.com to look at your zipcode listings - but it is down right now. I'm travelling in Germany right now, so I'll try again later today...maybe they were doing some maintenance on the site during overnight hours in the US.

  • CvH : Build: 4.2.6-7 ~ LibreELEC Tvh-addon v8.2.113 (2018-05-28T09:15:07+0100) I just use what LibreELEC release. Is 4.3 alot better ? Can I "easily" upgrade to it ?

    edit4ever : No worries. Sometimes it's there, sometimes it's not. So you're probably right. But can I do something (copy a file, or whatever) to help you with this issue whenever it'll happens ? (Right now it seems to be fine).

  • I'm having a unique problem with the EPG and zap2epg. I don't actually know if its a TvH problem or zap2epg. One of the primary digital OTA channels in my line up is being grouped with the secondary channel. 19.1 was missing from the "Electronic Program Guide" tab on TvH. I looked at the TvH Configuration tab under "EPG Grabber Channels" and it is listed as 19.2. I manually edited it and unchecked 19.2 and checked 19.1 and reran zap2epg. Now 19.1 shows up on the "Electronic Program Guide" tab but when I set up an autorec for a program on that channel, the autorec gets set for 19.2.


    Any ideas?

    zip: 35802


    LibreElec 8.2.5

    TvH Build: 4.3-1251 ~ LibreELEC Tvh-addon v8.2.444

    zap2epg 1.0.0

  • Just pushed an update on this to add the option to refresh the download cache days. This is due to some of the guide data not being available or correct many days out, so this setting will re-download the data for x number of days out. The default of 1 is probably best to keep data usage down and have the most up to date guide info before recordings begin.


    Release zap2epg · edit4ever/script.module.zap2epg · GitHub

  • Hi edit4ever,

    It was that time to do some refreshing, so fixed my OTA, fixed tvheadend and finally decided to look into fixing the Record Series issue since I've been on your Nov 2017 zap2epg from the beginning and everything else was working great except that record series. I haven't been able to get 0.74 on up to 1.2 working though, I'm getting the below error in the log file. It grabs my channels from tvheadend, so not sure why the lineup is coming back as None.


    2019/04/08 19:30:56 Kodi settings version is: 2

    2019/04/08 19:30:56 Running zap2epg-0.7.4 for zipcode: 92131 and lineup: None

    2019/04/08 19:30:56 Checking for old cache files...

    2019/04/08 19:30:56 Downloading guide data for: 1554775200

    2019/04/08 19:30:56 Could not download guide data for: 1554775200

    2019/04/08 19:30:56 Exception: main

    Traceback (most recent call last):

    File "/storage/.kodi/addons/script.module.zap2epg/zap2epg.py", line 766, in mainRun

    logging.warn('URL: %s', url)

    UnboundLocalError: local variable 'url' referenced before assignment


    I'm hoping it isn't a LibreElec Odroid C2 issue. I was on 8.2 Kodi 17.6, I'm trying 9.01 Kodi 18.1 now, but getting the same issue. Anyone have an idea what may be causing it? Not sure what that download guide data code for 1554775200 is trying to do.


    Thanks!

  • Did you do this as a clean install? The settings from the old version will likely not work with the 1.2 version - so you need to delete the userdata folder for zap2epg and start clean.


    The 1554775200 is just a time reference for what 3 hour set of guide data is being downloaded.


    Let me know if you still have an issue after the clean install of the addon settings.

  • Yeah, I'm feeling like I'm missing deleting something, somewhere, but I've made sure nothing is in the Kodi and userdata folders. I've tried a bunch of variations, uninstall, reboot, delete, reboot, different zip codes, different settings. Does something usually fill in for lineup I'm wondering? Maybe something earlier in the process is getting hung up because I do get a lot of repeated popups asking to setup lineup, the process that asks for country and zip. That does not seem to show completed after typing it in. Would tvheadend be causing any issues? It is grabbing my enabled lineup, so looks like it connects. I know python versions can run into issues, libreelec is probably still running 2.7 or was it 2.6 maybe?


    Thanks again for the work on the addon!

  • Let's see if I'm the right track, the url concatenation can't handle a blank for lineupcode because it gets assigned None, throwing an error when it tries to concatenate the url string. I assigned lineupcode to an empty string in the code, looks like that got it back working again, using your version 1.2. I couldn't figure out a character to use in the kodi settings that would work, so looks like you might have to catch None assignments for strings so the url gets what it needs. I'm not sure what the lineupcode is, looks like you are grabbing it from tvh? If that is something that should be set, that'd probably fix it too. Is that a new parameter for gracenote's API, maybe, the headendId parameter? I tried to find some docs on their API, but looks like they have it locked down. Is the gracenote API new to your code? I probably missed that change a few versions ago.


    Fun with kodi, it was probably a good time for some spring cleaning anyway, so now my tvheadend is wiped out and everything is reinstalled fresh, now I get to setup all my recordings again, haha.


    Thanks again!

  • Can you let me know what zipcode and lineup your trying to setup? I'd like to look at the server response to the lineup list. Thanks!


    Also - what shows up when your run the zap2epg addon and run the Change Current Location item from the main menu?


    If possible - include the zap2epg log after you run that item.

  • Sure thing:

    Zip: 92131

    Lineup is blank in zap2epg, but in tvheadend I have 18 stations enabled, KFMB (8.1-8.3), KGTV (10.1-10.4), KPBS (15.1-15.4), KNSD (39.1-39.2), KUSI (51.1), KSWB (69.1-69.4). xmltv file has about 8500 episodes for 14 days.


    When I run Change Current Location, first popup says No Lineup Configured! You need to configure your lineup before running zap2epg. Would you like to setup your lineup. I click Yes and use USA and 92131. It pops up again and says No Lineup Configured! Please configure your zipcode and lineup under Change Current Location.


    The log file used to show the above, before exiting without downloading. Now it completes though the lineup is set to None, all my channels are getting data in tvheadend.


    Here's the abbreviated log:

    2019/04/11 22:08:00 Kodi settings version is: 2

    2019/04/11 22:08:00 Running zap2epg-0.7.4 for zipcode: 92131 and lineup: None

    2019/04/11 22:08:00 Checking for old cache files...

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555077600.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555120800.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555099200.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555045200.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555034400.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555110000.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555066800.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555128000.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555056000.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555088400.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Deleting old cache: 1555124400.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Downloading guide data for: 1555045200

    2019/04/11 22:08:00 Parsing 1555045200.json.gz

    2019/04/11 22:08:00 Downloading guide data for: 1555056000

    2019/04/11 22:08:01 Parsing 1555056000.json.gz

    2019/04/11 22:08:01 Downloading guide data for: 1555066800

    2019/04/11 22:08:01 Parsing 1555066800.json.gz

    2019/04/11 22:08:01 Downloading guide data for: 1555077600

    2019/04/11 22:08:02 Parsing 1555077600.json.gz

    2019/04/11 22:08:02 Downloading guide data for: 1555088400

    2019/04/11 22:08:02 Parsing 1555088400.json.gz

    2019/04/11 22:08:02 Downloading guide data for: 1555099200

    2019/04/11 22:08:03 Parsing 1555099200.json.gz

    2019/04/11 22:08:03 Downloading guide data for: 1555110000

    2019/04/11 22:08:03 Parsing 1555110000.json.gz

    2019/04/11 22:08:03 Downloading guide data for: 1555120800

    ...

    2019/04/11 22:10:29 zap2epg completed in 149.7 seconds.

    2019/04/11 22:10:29 18 Stations and 8516 Episodes written to xmltv.xml file.


    Let me know if you need anything else, thanks!

  • Thanks - I just tested a clean install and lhad the same issues on setting a location/lineup. I will have to look into what has changed.


    In the meantime - if you are using this for over the air channels - you can edit the settings.xml and change the following items:


    <setting id="lineup">Local Over the Air Broadcast</setting>

    <setting id="lineupcode">lineupId</setting>

    <setting id="zipcode">92131</setting>


    The word lineupId is an uppercase i in where it says Id - depending on your browser font it may look like the lowercase L in lineup. :-)


    If it is working for you - you don't need to change it - but the above should be the proper codes.


    I will look into the addon issue - thanks for pointing out the issue!