RetroELEC Kodi+Wayland+Emulationstation+RetroArch (x86/XU4/RPi)

  • 20171218:


    Code
    xf86-video-nvidia: update to 387.34
    linux: update to 4.14.7
    parallel-n64-libretro: build fix
    emulation: package bumps for fs-uae, parallel-n64-libretro, redream-libretro, scummvm-libretro
    libdrm: update to 2.4.89
    ffmpeg: add back mvc parser (fixes 3D for RPi)
    oem: add crypt.sh (home made script to create, mount and share encrypted LUKS containers)
    cryptsetup: update to 2.0.0
    json-c: update to 5b6d622
    spotify: stop pulseaudio, log to /var/log

    update Libbluray v1.0.2 Thanks!

  • I've just upgraded my htpc using an Asrock j4205 and wondered which build I should use with it


    I'm using basically the same itx board in one of my htpc systems (J3455-ITX) and the generic build works quite fine. So stick to:


    LibreELEC-Generic.x86_64-8.2-devel-20171218.img.gz

  • updated and everything seems o be working fine apart from when i switch to the 4k resolution theres no 60hz refresh rate is this normal

    Edited once, last by jjbull ().

  • meldrak


    Yes, it's in /tmp/chrome.log. You could also run it manually like this:


    /opt/google/chrome/chrome --user-data-dir=/storage/.config/google-chrome --no-sandbox --test-type


    Latest version runs fine here.

  • Hi

    I would like to execute this command-line automatically each time I boot my rpi (mount rom folder of my NAS):

    Code
    mount -t nfs 192.168.1.22:/NetBackup/Emulation/roms /storage/roms


    How can I do that?

    thank you

  • escalade I can't find any chrome.log, but after erasing configuration in .config chrome works again

    but if I login my google account it stop working, so there something strange in my profile (but no issue in ubuntu)


    bigboo take a look at nfsmount.conf in config folder to mount your NFS folder

    or worse method add your command line to autostart.sh (create it)

  • Hi

    I would like to execute this command-line automatically each time I boot my rpi (mount rom folder of my NAS):

    Code
    mount -t nfs 192.168.1.22:/NetBackup/Emulation/roms /storage/roms


    How can I do that?

    thank you

    Mounting network shares - OpenELEC


    My config looks like this, a file called "storage-roms-wii.mount" creates a dir in /storage/roms/wii


    /storage/.config/system.d/storage-roms-wii.mount



    yours should look like this


    /storage/.config/system.d/storage-roms.mount


    "storage-roms.mount"


  • Thank you RomMon,


    I was able to look at the file via SSH and SFTP. I am not sure how to run it manually. Also what specific log file would I look at to trouble shoot it? I was able to install the 20171027 build on 3 different machines and get everything to work. But the only reason I would like to update to the latest build is the fact that, the ability to remove added network locations has been fixed. I need that because I am always updating my network storage data and location as my data grows.


    Anyway, I think I will stay with the 20171027 build until the Spotify issue is fixed. Thanks again you have been a great help.

  • Happy new year!



    I am working on the ps2 emulator, but do not get it working, my nvidea 1050 is not well recognized probably


    log:


    PCSX2 1.5.0-20170908095628 - compiled on Sep 8 2017

    Savestate version: 0x9a0d0000


    Host Machine Init:

    Operating System = Linux 4.14.7 x86_64

    Physical RAM = 3812 MB

    CPU name = Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz

    Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 03)

    CPU speed = 2.996 ghz (4 logical threads)

    x86PType = Standard OEM

    x86Flags = bfebfbff 7ffafbbf

    x86EFlags = 2c100000


    x86 Features Detected:

    SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA


    Installing POSIX SIGSEGV handler...

    Reserving memory for recompilers...


    Loading plugins from /usr/lib32/pcsx2...

    Bound GS: libGSdx.so [GSdx (GCC 7.1.1 AVX2/AVX2) 1.1.0]

    Bound PAD: libonepad.so [OnePAD 20170908095628 2.0.0]

    Bound SPU2: libSPU2null.so [SPU2null 0.8.0]

    Bound CDVD: libCDVDnull.so [CDVDnull Driver 20170908095628 0.6.0]

    Bound USB: libUSBnull-0.7.0.so [USBnull Driver 20170908095628 0.7.0]

    Bound FW: libFWnull-0.7.0.so [FWnull Driver 20170908095628 0.7.0]

    Bound DEV9: libdev9null-0.5.0.so [DEV9null Driver 20170908095628 0.5.0]

    Plugins loaded successfully.


    HLE Notice: ELF does not have a path.


    Initializing plugins...

    Init GS

    Init PAD

    Init SPU2

    Init CDVD

    Init USB

    Init FW

    Init DEV9

    Plugins initialized successfully.


    Patches: No CRC found, using 00000000 instead.

    Opening plugins...

    Opening GS

    (GameDB) 9712 games on record (loaded in 148ms)

    Failed to create the opengl context. Check your drivers support openGL 3.3. Hint: opensource drivers don't

    Closing plugins...

    Closing GS

    Plugins closed successfully.

    Shutting down plugins...

    Plugins shutdown successfully.

    (p) GS plugin failed to open!(thread:MTGS)(thread:EE Core)

    PCSX2: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.

    HTPC 1 : Intel Core i7-7700, MSI GTX 1050 2GT LP, 4GB, Asus H170M-E D3, 60GB SSD(LibreELEC 9.x RR),Origen AE S10V

    HTPC 2 : ASRock N3150-ITX , 4GB , 60GB SSD (LibreELEC 9.x RR), Silverstone Lascala LC19B-R

    NAS : Synology DS3617xs , 6 x 8TB WD Red(Movie/Serie) , 4 x 4TB WD Red(Roms/backup)