HDMI passthrough ,no sound with video with 2.0 channels.LE 9.0/8.95.3/2/1 Le Potato AML-S905X-CC

  • Please provide a full debug log.

    How to post a log (wiki)

    1. Enable debugging in Settings>System Settings>Logging
    2. Restart Kodi
    3. Replicate the problem.

    Note: Full logs only. No partial or modified logs.

    Do not post your logs directly into the forum, use pastebin.com and post the link.
  • I have the same issue with LibreELEC (Leia) v8.90.006 ALPHA on Odroid C2. Was working fine under 8.2.5. I've enabled 'stereo upmix' as a workaround. Will look at getting logs. I tried LibreELEC (Leia) v8.90.007 ALPHA this evening but after a minute or so, Kodi came up and said it was running in safe mode so I rolled back to 006.

    Odroid C2, Harmony Hub, Raspberry Pi3 using CeC. Centralised MariaDB on Synology RS814+ with synched playlists.

  • Same for me with a WeTek Play 2, and the same behaviour on 8.90.007.


    The audio defaults to the AML-M8AUDIO Analogue output via HDMI, but once you switch to the AML-M8AUDIO HDMI output there is no sound on video playback. Because there is no way to change passthrough from the HDMI driver, it breaks when the Analogue output is enabled (garbled/reverb noise).

  • bitmap

    Changed the title of the thread from “HDMI passthrough mode, i have no sound for video with 2.0 channels.LE 8.90.006” to “HDMI passthrough mode, i have no sound for video with 2.0 channels.LE 8.90.007”.
  • So,
    - to play videos pcm 2 channels : set system audio on AML-M8AUDIO Analogue

    - to play mp3 : set system audio on AML-M8AUDIO HDMI

    We are waiting the fix to do the both with AML-M8AUDIO HDMI


    Greetings

    Le Potato AML-S905X-CC 2GB

    Yatse android remote

  • Hello,


    Just test yesterday the upgrade to last alpha (.009)


    I have an onkyo receiver , work perfect with kodi 17.6


    At boot , ui sound / music / tv / video ok


    If I launch a dolby movie : it works , paththroug is enable and receiver see that , movie play fine ( just take a little bit longer to switch).


    If I stop movie , all other sounds are OFF , nothing play , reciever says that their is no sound over hdmi send.

    I must reboot.


    In log I see AE sink going to analog then hdmi then analog and no error even in debug log.

    Edited once, last by celedhrim ().

  • bitmap

    Changed the title of the thread from “Le Potato HDMI passthrough mode, i have no sound for video with 2.0 channels.LE 8.90.009” to “Le Potato HDMI passthrough default mode, i have no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.001/8.90.009”.
  • bitmap

    Changed the title of the thread from “Le Potato HDMI passthrough default mode, i have no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.001/8.90.009” to “HDMI passthrough ,no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.003/002/001 Le Potato”.
  • So,

    - to play videos pcm 2 channels : set system audio on AML-M8AUDIO Analogue,

    but very often when you swap video, the sound is lost

    We are waiting the fix to do for working with AML-M8AUDIO HDMI


    Greetings

    Le Potato AML-S905X-CC 2GB

    Yatse android remote

  • bitmap

    Changed the title of the thread from “HDMI passthrough ,no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.003/002/001 Le Potato” to “HDMI passthrough ,no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.3/2/1 Le Potato AML-S905X-CC”.
  • bitmap

    Changed the title of the thread from “HDMI passthrough ,no sound for video with 2.0 channels.LE 8.95.3/2/1 Le Potato AML-S905X-CC” to “HDMI passthrough ,no sound with video with 2.0 channels.LE 9.0/8.95.3/2/1 Le Potato AML-S905X-CC”.
  • Has same issue with latest version LE 9.0.1, ODroid C2 (LibreELEC-Odroid_C2.arm-9.0.1.img.gz).

    Any chance to get a fixed version? Sorry for my beginners questions, but where can I get coreelec?