Remote power trouble

  • Btw, was interesting to dump my build.prop


    Most of my u-boot variables are just... empty, is that how it has to be, do you have the same or ~?

  • After some more testing with my S905/S905X/S912 boxes - I stand corrected.

    Two Philips TV sets are able to power the boxes from USB power feed ONLY.

    So,

    the workaround with TV set, controlling the box via USB power, is absolutely applicable,

    on one condition: no other USB power-hungry devices attached to the box. :)

    And - on S912 Android is not able to operate - not enough power, LE is working, though...


    Therefore,

    there are two feasable workarounds for the H96Pro+ S912 boxes at the moment:


    1. Reboot from LE to Android and power off/on

    2. Power the box from TV USB port via USB A-to-A cable. When you switch off the box, the CEC will switch off TV, AV receiver(s) and etc.

    When you power on the TV (AV receiver) - the box will be powered on automatically and, presumably, boot into LE.

    Bare in mind that power feed USB port on H96Pro+ boxes might be only one - discover it empirically. ;)


    and


    3. zed85 provides information for the ROM with working boot/u-boot, users test it, if it works - we all flash this boot/u-boot.

    Happy! :P


    It seems that's all, folks.

    For now... :)

    Edited once, last by ChimeyJimmey ().

  • Works for me, just tested, nice :) (USB A - USB A power off via receiver USB solution).


    The only thing is I have to cut off my H96Pro + box as it`s one of the 2 hidden USB ports... :)

  • One simple question:

    Why not running 24/7 ?


    It´s strange to cut of the box ?(

  • Under LE is okay, it idles at 60-67 Celsius. If I run it on Android I have to insure my home - get highest insurance that covers the event of a fire... :))) It gets up to 98 Celsius during high load.


    Or I will have to mod my box, buy proper thermal paste and replace the heatsink with a bigger one:)

  • zed85 other than providing the Android details as per ChimeyJimmey's post, could you please also confirm which dtb.img you're using? I realise it ain't gonna help, but just for the peace of mind :-)

    H96 Pro+ CZ-S32-V5 BLUE

  • btw to save others from trying, I can confirm that neither aml_7.1_s912_q9377-H96PROPLUS_LP_KDMC_mac-20171010 nor aml_7.1_s912_q9377-S912_LP_mac-20171206 work

    H96 Pro+ CZ-S32-V5 BLUE

  • What hardware revision is your H96pro+ box, green or blue PCB (circuit board colour), is it Alfawise or other manufacturer, share as much details you can.

    also I believe this still has not been answered zed85 please

    H96 Pro+ CZ-S32-V5 BLUE

  • Because it'll burn down velqn's house to the ground... :D

    Understood ;)

    I´m not afraid about burning down my house by a little box.

    My RasPis where running 24/7 for years - cellphone chargers and my fridge too 8)

  • Same here, at some point I realized that we just want to have back the power off/on just because we do not have it, not that we would really use it... honestly, at some point the box becomes transparent, same like everything else in the house, it just works :)

  • However,

    I'm a bit old-school.

    I want, in my home, entertainment devices to be quiet, energy efficient and lossless as much as possible. And per cent, of course.

    So,

    this issue still bothers me.

    Well, not so much now, with the USB power control workaround... :)

    But inputstream/widevine failure to achieve flawless 720p playback, while S905x boxes can... This I cannot forgive on S912. Putting the box back in the drawer as cold spare... :)

  • Works for me, just tested, nice :) (USB A - USB A power off via receiver USB solution).


    The only thing is I have to cut off my H96Pro + box as it`s one of the 2 hidden USB ports... :)

    Ok, so power via say the TV USB port, will turn off and on, but it only works with one of the USB ports that are hidden? nothing easy here.


    I personally like knowing it is in a low power state, but able to wake up quickly from sleep. that wont happen with this method, but it is something. Thanks.

  • Ok, so power via say the TV USB port, will turn off and on, but it only works with one of the USB ports that are hidden? nothing easy here.

    velqn's case might be an isolated one.

    With me,

    power feed on this port with LE works flawlessly:


    qqsb61.jpg

  • It could be the cable, who knows... For me the exact opposite side, opposite USB port works. Anyway, I plan of cutting my box open, to unhide the 2 USBs, not that I will much use them whatsoever but :)


    Else - I "solved" the problem by just leaving the box on.


    It idles now at 59 Celisus:


    LibreELEC:~ # cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp

    59000


    Well, dont like that too much, hence will change the termal paste tomorrow. Hope it will lower 5-10 Celsius.

  • Blue light came on with both open USB ports, but was not able to power LE. It might be the cable, as i spliced one until i can get a real one.

  • What hardware revision is your H96pro+ box, green or blue PCB (circuit board colour), is it Alfawise or other manufacturer, share as much details you can.

    ..

    ..

    also I believe this still has not been answered zed85 please

    It's the H96 Pro Plus Amlogic S912. Not a specific manufacturer as I know of.