RetroELEC Kodi+Wayland+Emulationstation+RetroArch (x86/XU4/RPi)

  • Only systems with roms are available.

    HTPC 1 : Intel Core i7-7700, MSI GTX 1050 2GT LP, 4GB, Asus H170M-E D3, 60GB SSD(LibreELEC 9.x RR),Origen AE S10V

    HTPC 2 : ASRock N3150-ITX , 4GB , 60GB SSD (LibreELEC 9.x RR), Silverstone Lascala LC19B-R

    NAS : Synology DS3617xs , 6 x 8TB WD Red(Movie/Serie) , 4 x 4TB WD Red(Roms/backup)

  • Sorry, but this maybe already answered but can't find it.


    Does this build support Chrome on Rpi 3? I tried it, but can't find the Chrome App anywhere. Am I missing something?


    Thanks.

  • escalade


    Np :) thx for building so fast... Will test tonight.

    HTPC 1 : Intel Core i7-7700, MSI GTX 1050 2GT LP, 4GB, Asus H170M-E D3, 60GB SSD(LibreELEC 9.x RR),Origen AE S10V

    HTPC 2 : ASRock N3150-ITX , 4GB , 60GB SSD (LibreELEC 9.x RR), Silverstone Lascala LC19B-R

    NAS : Synology DS3617xs , 6 x 8TB WD Red(Movie/Serie) , 4 x 4TB WD Red(Roms/backup)

  • Just a few question :


    • - i don't know if it's already asked but can i switch my Official Libreelec 8.0.2 installation to this one without erase my disk ?

    I have a dual boot with win 7 in my hard drive on a Zotac ZBOX ID91 and don't want to do it again.


    • - I prefer to use Aeon for skin, it's old but i don't really like estuary, how i can add the emulationstation link to it ?


    • - I see in the Github that emulestation have this core :

    Can i add other core like in the batoceralinux or recalbox ?

  • 1. Yes.

    2. Create a shortcut that runs /usr/bin/emulationstation.sh

    3. Yes, but you'll need to configure Emulationstation manually. Install RetroArch cores into /tmp/cores.

  • escalade


    Is there a possibility that you add Citra to your build?


    Homepage | Citra | Nintendo 3DS Emulator

    HTPC 1 : Intel Core i7-7700, MSI GTX 1050 2GT LP, 4GB, Asus H170M-E D3, 60GB SSD(LibreELEC 9.x RR),Origen AE S10V

    HTPC 2 : ASRock N3150-ITX , 4GB , 60GB SSD (LibreELEC 9.x RR), Silverstone Lascala LC19B-R

    NAS : Synology DS3617xs , 6 x 8TB WD Red(Movie/Serie) , 4 x 4TB WD Red(Roms/backup)

  • I get the same error on Version devel-20170824 generic.


    Where's the file meant to be?

    EDIT: on the 20170824 system I found:

    /usr/lib/libSDL2-2.0.so (** Link to /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0)
    /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0 (** Link to /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0.6.0)
    /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0.6.0


    On an old 20170530 system I find:

    /usr/lib/libSDL2-2.0.so (** Link to /usr/lib/libSDL2-2.0.so.1)

    /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0.4.1

    /usr/lib/libSDL2-2.0.so.1 (** Link to /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0.4.1)

    It looks like 20170824 is missing the libSDL2-2.0.so.1 link ??



    Cheers.

    Edited once, last by kidhazy ().

  • After 20170823 i downgrade to 20170820(?) , then i upgraded to 20170824... No problem with emulationstation ..

    HTPC 1 : Intel Core i7-7700, MSI GTX 1050 2GT LP, 4GB, Asus H170M-E D3, 60GB SSD(LibreELEC 9.x RR),Origen AE S10V

    HTPC 2 : ASRock N3150-ITX , 4GB , 60GB SSD (LibreELEC 9.x RR), Silverstone Lascala LC19B-R

    NAS : Synology DS3617xs , 6 x 8TB WD Red(Movie/Serie) , 4 x 4TB WD Red(Roms/backup)

  • Hi,


    i make a new install into my Zotac XBOX ID-91 (Haswell proc) because when i try tu update with your build, it say my partition is to small.


    so i make a new usb key with LibreELEC-Generic.x86_64-8.2-devel-20170824.img.gz (that is not haswell optimisez) and after setup my system put the LibreELEC-Generic.x86_64-8.2-devel-20170824.tar in Storage/Update for updating to haswell optimised build, but Emulationstation is not loading.


    chrome is working good.


    Spotify is working (i need to change audio output).


    I hade some core but i see you group some video game system :

    ex: Genesis that's open .mdx .md .smd .gen .bin .cue .iso .sms .gg .sg .zip

    all this extention correspond to Genesis, Sega CD, Master System and GameGear curiously you don't had 32x for Sega32x


    is that's correct ?


    this is my own es_systems.cfg after hading some core and category:


    for sure i hade the corresponding core to tmp/cores/


    but emulestation don't load

  • i have this in /var/logs/emulationstation.log


    terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'

    what(): locale::facet::_S_create_c_locale name not valid

    Aborted (core dumped)


    sorry i don't understand


    Edit : i remove Locale extention and now it start to launch with a short black screen and return to kodi.


    now i have :


    ConfigPath /storage/.config/emulationstation

    Segmentation fault (core dumped)


    in /var/logs/emulationstation.log

    Edited once, last by Killerdog ().

  • You don't need locale extension my build has locales already set up. The build is working as confirmed by others, do a clean install.

  • Never mind, I can reproduce here now. I was mistakenly running the regular version not the haswell :) I'll do a clean build.