[ABANDONED] LAMP addon - Linux, Apache, MySQL PHP bundle

  • I made new version of the addon with bumped packages (php 5.6.30, httpd 2.4.25, mysql 5.7.17, phpMyAdmin 4.6.6). Anyone would like to test it (for which image)?


    Update: I just upload zips v102 ;) Next releases will be based on this.

    Gone...

    Edited once, last by vpeter ().

  • Hi,


    How can I Configure the Apache Web Server to Run Python scripts ?


    I run the Apache Web Server on htpc

    Edited once, last by awaw14 ().


  • I made new version of the addon with bumped packages (php 5.6.30, httpd 2.4.25, mysql 5.7.17, phpMyAdmin 4.6.6). Anyone would like to test it (for which image)?


    Update: I just upload zips v102 ;) Next releases will be based on this.


    Hello,


    unfortunatelly, I bought new router to home, so I switched Mysql there (OpenWRT). So personally cant test stability :( But I will keep you precious files for the future, it could be that I will install more Rpi's to my parents for example, and then Mysql on Kodi will be needed. Or any other occassion ;)


    Thank you!


    Btw., I still very strongly believe, that this should be part of Official LibreElec addons (separatelly, or in Network Tools) :exclamation:

    2x VIM3L, 3x X96 Air P3, 6x C2; 6x RPi2; 3x Win7 Kodi + vPeter's mariaDB plugin as Library DB

    Edited once, last by JimmySmith ().

  • Hello vpeter,


    I've tried to install this addon with this build.


    It's for odroid C2 64 bit kernel with 32 bit libs.


    Installation went fine but httpd won´t start.


    I you have some time can you pls make a build for this?


    Thanks!


  • Then you must use service.web.lamp-8.1.102-Odroid_C2.aarch64.zip addon (just uploaded).


    Where did you uploaded?


    I don't see it in the link you shared on in the first post.


  • i installed this one bur httpd still won't start.
    How to start lamp or httpd?


    It is started automatically after addon is installed. But installation takes some time - just wait until you see message in kodi that lamp addon is installed.


    Some instructions: OpenELEC Mediacenter - OpenELEC Forum - LAMP addon - Linux, Apache, MySQL PHP bundle (1/30)


    If for some reason daemons doesn't start you can see some info with

    Code
    1. systemctl status httpd
    2. systemctl status mysqld
    3. journalctl -a

    Gone...


  • It is started automatically after addon is installed. But installation takes some time - just wait until you see message in kodi that lamp addon is installed.


    Some instructions: OpenELEC Mediacenter - OpenELEC Forum - LAMP addon - Linux, Apache, MySQL PHP bundle (1/30)


    If for some reason daemons doesn't start you can see some info with

    Code
    1. systemctl status httpd
    2. systemctl status mysqld
    3. journalctl -a


    Status httpd i get this.


    httpd.service - Apache Httpd Server
    Loaded: loaded (/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/system.d/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Sat 2017-03-04 21:02:06 CET; 1s ago
    Process: 2918 ExecStart=/bin/sh -c exec sh /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/httpd.start (code=exited, status=127)


    Mar 04 21:02:06 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Control process exited, code=exited status=127
    Mar 04 21:02:06 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Apache Httpd Server.
    Mar 04 21:02:06 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Unit entered failed state.
    Mar 04 21:02:06 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Failed with result 'exit-code'.


    Status mysql i get this:


    Unit mysql.service could not be found


    journalctl -a i get this:


    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: Stopped Apache Httpd Server.
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: Starting Apache Httpd Server...
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC sh[4009]: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/httpd.start: exec: line 114: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin
    /httpd: not found
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Control process exited, code=exited status=127
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Apache Httpd Server.
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Unit entered failed state.
    Mar 04 21:04:09 LibreELEC systemd[1]: httpd.service: Failed with result 'exit-code'.


    Mar 04 21:04:13 LibreELEC systemd[1]: mysqld.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC systemd[1]: Stopped MySQL server.
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC systemd[1]: Starting MySQL server...
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC sh[4026]: Running first time table setup
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC sh[4026]: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/mysqld.start: line 63: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/mysql
    d: not found
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC sh[4026]: start mysqld
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC sh[4026]: Setting up root password...
    Mar 04 21:04:13 LibreELEC sh[4026]: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/mysqld.start: exec: line 75: /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin
    /mysqld: not found

    Edited once, last by Marciano ().

  • You obviously doesn't have addon installed correctly. Remove both folders, reboot and install again. And wait for kodi to show you that addon is installed. Also check kodi log for any errors.

    Code
    1. systemctl stop httpd
    2. systemctl stop mysqld
    3. rm -fr /storage/.kodi/addons/service.web.lamp
    4. rm -fr /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.web.lamp
    5. # reboot and install addon again

    Gone...


  • You obviously doesn't have addon installed correctly. Remove both folders, reboot and install again. And wait for kodi to show you that addon is installed. Also check kodi log for any errors.

    Code
    1. systemctl stop httpd
    2. systemctl stop mysqld
    3. rm -fr /storage/.kodi/addons/service.web.lamp
    4. rm -fr /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.web.lamp
    5. # reboot and install addon again


    Thank you vpeter id did all the step you said but httpd still won't start.


    Kodi showed that the addon is installed but after status httpd i get this:


    httpd.service - Apache Httpd Server
    Loaded: loaded (/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/system.d/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Active: inactive (dead)


    And after status mysql i get this:


    Unit mysql.service could not be found


    i checked my kodi.log but i can find anything.


    kodi.log

    Are you sure this addon is compatible with this build from raybuntu on odroid C2?


    Thanks!


  • Actually it is not - I just checked with Raybuntu :( Will build new one.


    Thank you very much vpeter.


    Glad that you checked with raybuntu cause i didn't know what to do anymore. ;)


    Cheers!

  • Ok, then try this one.


    If doesn't start run this two commands in console and post result.

    Code
    1. LD_LIBRARY_PATH=/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/lib /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/httpd -v
    2. LD_LIBRARY_PATH=/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/lib /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/mysqld -V

    Gone...


  • Ok, then try this one.


    If doesn't start run this two commands in console and post result.

    Code
    1. LD_LIBRARY_PATH=/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/lib /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/httpd -v
    2. LD_LIBRARY_PATH=/storage/.kodi/addons/service.web.lamp/lib /storage/.kodi/addons/service.web.lamp/bin/mysqld -V


    Thank you,


    I'll try this when get home.
    I let you know if it's working.


    Thank you very much!