PVR Manager is starting up: 0% (stuck)

  • I'm using LibreElec with TVHeadend as a dedicatd PVR. Did a fresh install of v9.3.2, using Realtek RTL2832 USB tuner for DVB-T and a Hauppauge Win-Nova-T for DVB-S. Initially it worked ok but after a couple of days I got the message shown in the Subject line when selecting TV or Guide.


    I have searched without success for a solution.


    The kodi.log showed some errors suggesting DNS problems. Switching from DHCP to manual network settings resolved these but not the problem of no response from the TVHeadend server (see below). I have no other add-ons installed except for Backup. Deleting TV*.db and Epg*.db from Userdata/Database didn't resolve. TVHeadend appears to be running ok. I can log in via the web UI and the EPG is displayed.


    2020-08-03 18:53:51.456 T:140525527815936 ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Couldn't resolve host name(6)

    2020-08-03 18:53:51.456 T:140525527815936 ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for https://raw.githubusercontent.…r/release/addons.xml.md5:

    2020-08-03 18:53:51.456 T:140525527815936 ERROR: Open - failed to open source <addons.xml.md5>

    2020-08-03 18:53:51.456 T:140525527815936 ERROR: CRepository: failed read 'https://raw.githubusercontent.com/kodi-game/repository.kodi.game/master/release/addons.xml.md5'

    2020-08-03 18:53:51.459 T:140525519423232 ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Couldn't resolve host name(6)

    2020-08-03 18:53:51.459 T:140525519423232 ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for https://addons.libreelec.tv/9.…_64/addons.xml.gz.sha256:

    2020-08-03 18:53:51.462 T:140525519423232 ERROR: Open - failed to open source <https://addons.libreelec.tv/9.…6_64/addons.xml.gz.sha256>

    2020-08-03 18:53:51.462 T:140525519423232 ERROR: CRepository: failed read 'https://addons.libreelec.tv/9.2.0/Generic/x86_64/addons.xml.gz.sha256'

    2020-08-03 18:53:51.478 T:140525536208640 ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: Couldn't resolve host name(6)

    2020-08-03 18:53:51.478 T:140525536208640 ERROR: CCurlFile::Open failed with code 0 for addons.xml.gz?sha256:

    2020-08-03 18:53:51.478 T:140525536208640 ERROR: Open - failed to open source <addons.xml.gz?sha256>

    2020-08-03 18:53:51.478 T:140525536208640 ERROR: CRepository: failed read 'http://mirrors.kodi.tv/addons/leia/addons.xml.gz?sha256'

    2020-08-03 18:53:56.432 T:140524568680192 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - Command hello failed: No response received

    2020-08-03 18:53:56.432 T:140524568680192 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - failed to send hello

    2020-08-03 18:54:01.437 T:140524568680192 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - Command authenticate failed: Access denied


    After switching to manual network settings


    2020-08-03 19:21:03.182 T:140410922661632 NOTICE: Running database version Addons27

    2020-08-03 19:21:03.185 T:140410922661632 NOTICE: Running database version ViewModes6

    2020-08-03 19:21:03.188 T:140410922661632 NOTICE: Running database version Textures13

    2020-08-03 19:21:03.193 T:140410922661632 NOTICE: Running database version MyMusic72

    2020-08-03 19:21:03.200 T:140410922661632 NOTICE: Running database version MyVideos116

    2020-08-03 19:21:03.203 T:140410922661632 NOTICE: Running database version TV32

    2020-08-03 19:21:03.205 T:140410922661632 NOTICE: Running database version Epg12

    2020-08-03 19:21:03.208 T:140411241384064 NOTICE: start dvd mediatype detection

    2020-08-03 19:21:03.257 T:140411241384064 NOTICE: load skin from: /usr/share/kodi/addons/skin.estuary (version: 2.0.27)

    2020-08-03 19:21:03.761 T:140411241384064 WARNING: JSONRPC: Could not parse type "Setting.Details.SettingList"

    2020-08-03 19:21:03.827 T:140411241384064 NOTICE: Register - new keyboard device registered on application->keyboard: Keyboard (0000:0000)

    2020-08-03 19:21:03.827 T:140411241384064 NOTICE: Register - new mouse device registered on application->mouse: Mouse (0000:0000)

    2020-08-03 19:21:03.829 T:140411241384064 NOTICE: Loading player core factory settings from special://xbmc/system/playercorefactory.xml.

    2020-08-03 19:21:03.830 T:140411241384064 NOTICE: Loaded playercorefactory configuration

    2020-08-03 19:21:03.830 T:140411241384064 NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.

    2020-08-03 19:21:03.830 T:140411241384064 NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.

    2020-08-03 19:21:03.857 T:140411241384064 NOTICE: initialize done

    2020-08-03 19:21:03.857 T:140411241384064 NOTICE: Running the application...

    2020-08-03 19:21:03.863 T:140411241384064 NOTICE: starting zeroconf publishing

    2020-08-03 19:21:03.864 T:140411241384064 NOTICE: CWebServer[8080]: Started

    2020-08-03 19:21:03.868 T:140410114529024 NOTICE: ES: Starting UDP Event server on port 9777

    2020-08-03 19:21:03.868 T:140410114529024 NOTICE: UDP: Listening on port 9777 (ipv6 : false)

    2020-08-03 19:21:08.924 T:140410089350912 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - Command hello failed: No response received

    2020-08-03 19:21:08.924 T:140410089350912 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - failed to send hello

    2020-08-03 19:21:13.930 T:140410089350912 ERROR: AddOnLog: Tvheadend HTSP Client: pvr.hts - Command authenticate failed: Access denied


    The PVR client settings are at default values: 127.0.0.1, 9981, 9982, no username or password


    Suggestions?

  • I don't understand logs


    Install TVH server. Then install the client, I never use the default ip, I use the ip of the client device, I also use a simple user name admin & 4 digit password.


    On a web browser type ip address :9981 can you see the tuners? if not you need to change the drivers.

    Samsung RU7400 Onkyo HTX22HDX Nvidia Shield HD Homerun Duo (Living Room)

    Samsung UE40ES5500 H96 Pro, X96+, Fire TV 4K Stick (Bedroom)

    Synology DS920+ Plex Pass

    :)

  • Yes, I can see the tuners at IP:9981 and they're working ok. The TVH server and client are on the same box. The server is set up with 3 usernames, admin, me, and *, with passwords for the first two, for administration, EPG browsing, and client interaction respectively. The 3rd is a default entry the first two are wizard created on first logging in to the web UI.


    The client needs the IP of the server and 127.0.0.1 worked previously and I don't think hardcoding it to a 192.168.1.x will resolve (I've never known a machine not know where 127.0.0.1 is).


    Update:


    OK. Problem solved. Somewhere the default user * was deleted, perhaps when I added a user (myself) and I hadn't entered the username and password in the client.