Sx05RE v1.8.6 Emulationstation+Lakka+Kodi

  • EmulationStation addons still doesn't works for me on 2.0.1. When I open it, it just stuck on a blinking screen with Sx05re logo

  • EmulationStation addons still doesn't works for me on 2.0.1. When I open it, it just stuck on a blinking screen with Sx05re logo

    I made another mistake that I already fixed, I am uploading it as we speak


    Edit: Uploaded

    Edited once, last by niabi ().

  • Oh I just followed this.

    1. In retroarch. Load core > ScummVm

    2. Dont select Quick menu. Select Start core.

    3. There you can add your games.


    Other stuff like new themes are found in scummvm website.

  • Have you tried following these suggestions?


    libretro_cmdline.md


    if that works it should be trivial to add to ES

  • It works with a few tweaks on the tutorial. It wasn’t clear so I had to trial and error. Thanks! :thumbup:

    If you don't mind, can you share it so others with the same problem can also benefit?

  • Ok.


    In order for this to work you have to add the games manually at retroarch.


    1. In retroarch. Load core > ScummVm

    2. Dont select Quick menu. Select Start core.

    3. There you can add your games.


    For Emulation Station launchers for each game here are the steps.

    1. Make sure you create a file inside the folder with the same name of the folder, example is "the 7th guest" so you have to create "the 7th guest.svm" (scummvm as an extension also works but you have to edit the ef_systems.cfg file so stick with the svm file).

    2. Inside the file should be the the game short name corresponding the game. Found in this link ScummVM compatibility list. In our case we will input "t7g" inside the file (that is it).

    3. Reboot for emulation station and it will see the file.


    Hope it helps.

  • Where can I download the version Sx05RE v2.0.1? , and if you can play the psx games on the Emulationstation.


    Thanks in advance

  • Hi, i have your newest release the generic version for S912. Everything works find so far, BUT in Kodi i cannot connect my smb shares, all shares in my sources.xml says "no connection to network server" and in "add network locations" SMB is gone, everything (nfs, http, https, ) in connections is here only SMB is missing. It does not appear in the selection menu.

    From all my other Kodi installations (S905, Apple TV (mrmc) and in my Android TV) smb is there and working fine. So it is not a failure on my NAS-Linux-Server.

    Did I miss something?!?! Thanks for help and answers.

    Based in GERMANY — working in cigar business — part time freelance webdesigner — PS4 Console Gamer and TV Show Junkie :cool:


    S912 with CE on NAND — S905x with CE on SD-Card (with EmulationStation&KODI shanti‘s build) - Odroid N2 with CE on emmc and EmuELEC on SD-Cad — 4K 65“ Sony — 4K Onkyo DD/DTSHD/ATMOS Receiver



    Edited once, last by SSC_Jarod ().

  • Hi, i have your newest release the generic version for S912. Everything works find so far, BUT in Kodi i cannot connect my smb shares, all shares in my sources.xml says "no connection to network server" and in "add network locations" SMB is gone, everything (nfs, http, https, ) in connections is here only SMB is missing. It does not appear in the selection menu.

    From all my other Kodi installations (S905, Apple TV (mrmc) and in my Android TV) smb is there and working fine. So it is not a failure on my NAS-Linux-Server.

    Did I miss something?!?! Thanks for help and answers.

    When you say latest, what version are you referring to exactly?


    I need to check this as I haven't notice this.


    Just to make sure, you replaced the dtb with the correct one for your device?

  • When you say latest, what version are you referring to exactly?


    I need to check this as I haven't notice this.


    Just to make sure, you replaced the dtb with the correct one for your device?

    I used the V2.3 generic for S912 on Beelink GT Ulti. And with a fresh installation of only CE9 and than your great Emustation as script install, smb works. And yeah i choose the same dtb as in my ONLY CE9 install. Strange :o

    Based in GERMANY — working in cigar business — part time freelance webdesigner — PS4 Console Gamer and TV Show Junkie :cool:


    S912 with CE on NAND — S905x with CE on SD-Card (with EmulationStation&KODI shanti‘s build) - Odroid N2 with CE on emmc and EmuELEC on SD-Cad — 4K 65“ Sony — 4K Onkyo DD/DTSHD/ATMOS Receiver



  • I used the V2.3 generic for S912 on Beelink GT Ulti. And with a fresh installation of only CE9 and than your great Emustation as script install, smb works. And yeah i choose the same dtb as in my ONLY CE9 install. Strange :o

    so fresh install of Sx05RE 2.3 has no SMB
    Fresh install of CE9 with the addon, has SMB


    right?


    Thanks for the report, I will check this ASAP

  • so fresh install of Sx05RE 2.3 has no SMB
    Fresh install of CE9 with the addon, has SMB


    right?


    Thanks for the report, I will check this ASAP

    Yes :)

    Based in GERMANY — working in cigar business — part time freelance webdesigner — PS4 Console Gamer and TV Show Junkie :cool:


    S912 with CE on NAND — S905x with CE on SD-Card (with EmulationStation&KODI shanti‘s build) - Odroid N2 with CE on emmc and EmuELEC on SD-Cad — 4K 65“ Sony — 4K Onkyo DD/DTSHD/ATMOS Receiver