discontinuity errors when playback during recording

  • I'm using rpi4 2 GB with tvh and a technotrend s2-4600 dvb card.

    power supply is good, no throttling, dvb card is attached to usb2 port.

    Recordings work quite good but if I start playback during the recording I get discontinuity errors in tvh log.

    Could this be improved?


    service log http://ix.io/2cAY

    dmesg http://ix.io/2cAZ

  • On a Pi3 it was possible to improve this by messing around with "vcgencmd arbiter set arm_uc" command, e.g.:

    # vcgencmd arbiter status

    # vcgencmd arbiter set arm_uc 12 0


    No idea it this is still valid for Pi4.

  • On a Pi3 it was possible to improve this by messing around with "vcgencmd arbiter set arm_uc" command, e.g.:

    # vcgencmd arbiter status

    # vcgencmd arbiter set arm_uc 12 0


    No idea it this is still valid for Pi4.

    Tried that, but didn't solve the issue.

    Also tried performance cpu governor with no improvement.

    Edited once, last by polo_joe ().

  • On a Pi3 it was possible to improve this by messing around with "vcgencmd arbiter set arm_uc" command, e.g.:

    # vcgencmd arbiter status

    # vcgencmd arbiter set arm_uc 12 0


    No idea it this is still valid for Pi4.

    Is there anything else I could try? I also tried to connect dvb card to usb3 with no improvement.

    I'm running now le 9.2.1 with latest firmware, eeprom and usb3 firmware.

  • Hi, I am getting this if I try to play back any existing recording, whilst a current recording is going, I never has this issue before the latest update, I am running an apollo lake NUC with a USB tuner

  • The changes between 9.2.0 and 9.2.2 are kinda minor, kernel is the same (5.1.16). It doesn't seem likely that 9.2.1/9.2.2 would introduce those kind of issues.