Audio Streaming

  • Hi all,


    I'm hearing impaired and have been using wireless headphones on my pi3. Unfortunately they broke and I had an ideal/brainfart wondering if it's possible to stream the audio from kodi to my android phone. I'd like to keep the original HDMI output, so my wife can still hear it.


    I know it's probably a long shot, but all help appreciated regardless.

  • Hi again :)


    Unfortunately I've hit a snag. I installed snapserver, rebooted, selected pulse:default in system settings. The sound on the HDMI is gone, but worse still nothing streams. If I select HDMI in system settings and reboot everything works again. With pulse selected the buffering wheel appears and gets stuck on 100%

  • I've tried to get this running a few times, not sure what the issue is, this is the error thrown after a fresh install and only youtube addon and snapserver installed:


    5.638 T:1286599584 NOTICE: [plugin.video.youtube] Running: YouTube (6.2.2) on Krypton (Kodi-17.6) with Python 2.7.13 Path: /play/ Params: {'video_id': 'hp0OXICuZek'}

    7.764 T:1945092096 NOTICE: VideoPlayer: Opening: https://r3---sn-fpqxc5oq-hxae.googlevideo.com/videoplayback?mime=video%2fmp4&initcwndbps=11

    7.764 T:1945092096 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED

    7.920 T:1341125536 NOTICE: Creating InputStream

    8.465 T:1341125536 NOTICE: Creating Demuxer

    8.704 T:1341125536 NOTICE: Opening stream: 0 source: 256

    8.704 T:1341125536 NOTICE: Creating video codec with codec id: 28

    8.712 T:1341125536 NOTICE: Creating video thread

    8.713 T:1341125536 NOTICE: Opening stream: 1 source: 256

    8.713 T:1341125536 NOTICE: Finding audio codec for: 86018

    8.713 T:1294988192 NOTICE: running thread: video_thread

    8.714 T:1341125536 NOTICE: Creating audio thread

    8.714 T:1253045152 NOTICE: running thread: CVideoPlayerAudio::Process()

    8.727 T:1253045152 NOTICE: Creating audio stream (codec id: 86018, channels: 2, sample rate: 44100, no pass-through)

    9.250 T:1294988192 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer

    9.969 T:1253045152 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer

    0.728 T:1922741152 ERROR: ActiveAE::FlushEngine - failed to flush

    1.377 T:1253045152 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer

    5.730 T:1922741152 ERROR: Previous line repeats 3 times.

    5.730 T:1922741152 ERROR: ActiveAE::InitSink - failed to init

    5.730 T:1922741152 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 1

    5.730 T:1922741152 WARNING: CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 1

    6.203 T:1253045152 ERROR: CDVDAudio::AddPacketsRenderer - timeout adding data to renderer




    I do note in the instructions, there should be a "pulse: snapserver" option in system->audio, I'm not seeing this. My only pulse option is "pulse: default bluetooth". After a reboot this is what I've been selecting, once selected there's a "pulse: null" option that appears.

    Edited 3 times, last by Impaired ().

  • Hi,


    I have been busy since my last post. If you give me your LibreELEC version and system, I will try to guide you through installation.


    Also, do you have an iOS device or a Spotify premium account? This might be handy to test audio output before setting up Kodi.

    @

  • Hi,


    All good, appreciate the help! To be honest I kind of expected I was doing something obviously wrong and someone else would chime in.


    Libreelec (official) 8.2.5

    RPi2.arm (pi is a RPi 3 model B v 1.2, if that matters)


    Unfortunately I have neither an iOS device or Spotify premium, but believe I can sign up for a 30 day Spotify premium trial if that helps. Thanks