[SOLVED] High Bitrate 4K Movie Unwatchable on Minix U9-H

  • Glad it's all sorted and turned out to be something simple.

    We were all scratching our heads !:/


    Marked the thread as Solved.

  • wrxtasy

    Changed the title of the thread from “High Bitrate 4K Movie Unwatchable on Minix U9-H” to “[SOLVED] High Bitrate 4K Movie Unwatchable on Minix U9-H”.
  • Yes. Very happy it was an easy fix. I had envisaged having to try and replace all my cat5e cables for cat6!


    I can only assume that the cable wasn't quite seated correctly in the switch or may have been dirty and that taking it out and putting it back in must have resolved it.

  • I am also going run this test on my Minix and see where the problem is coming from.



    run ethtool eth0 via ssh and look if duplex & speed are OK

    Should be:

    Speed: 1000Mb/s

    Duplex: Full



    Hope this helps..

  • This my results from testing...


    I think the issue is playing ISO UHD files..

  • That network test seems to check out fine.

    Try extracting the largest file from the stream folder of the ISO and playing that instead.

  • I think the issue is playing ISO UHD files..

    Agree.


    I have only one UHD ISO file - Playback sucks

    Ripped .mkv is playing smooth.

  • Agree.


    I have only one UHD ISO file - Playback sucks

    Ripped .mkv is playing smooth.

    Don't have any issue playing UHD ISO on Nvidia Shield, there should be a way to fix it as this a very solid media player.

  • Don't have any issue playing UHD ISO on Nvidia Shield, there should be a way to fix it as this a very solid media player.

    I don´t know - could be hardware limitation of our cheap S90x boxes

  • Hey Guys, I'm having this issue too. Here is my raw test file from my Gopro Hero 6: https://drive.google.com/open?id=1zbc7ztuddzrnz4ufdlkkslksjqehh-qj

    My network is on:

    Speed: 1000Mb/s

    Duplex: Full


    I've also tried directly inserting the sdcard and playing the file/s from there - same issue. Footage starts to play then pauses with a buffering/loading sign.


    GOPRO raw footage:


    General

    Complete name : GX010003.MP4

    Format : MPEG-4

    Format profile : Base Media / Version 1

    Codec ID : mp41 (mp41)

    File size : 3.73 GiB

    Duration : 6 min 45 s

    Overall bit rate : 79.1 Mb/s

    Encoded date : UTC 2018-07-28 08:35:28

    Tagged date : UTC 2018-07-28 08:35:28


    Random 4k UHD file(Plays no problem):

    General

    Complete name : The.Revenant.2015.2160p.UHD.BluRay.X265-IAMABLE.mkv

    Format : Matroska

    Format version : Version 4 / Version 2

    File size : 17.9 GiB

    Duration : 2 h 36 min

    Overall bit rate : 16.4 Mb/s

    Encoded date : UTC 2010-02-22 21:41:29

    Writing application : no_variable_data

    Writing library : no_variable_data



    Debug:

    21:32:27.196 T:4101152768 NOTICE: VideoPlayer: Opening: smb://192.168.1.50/Public/Downloads/100GOPRO/GX020003.MP4

    21:32:27.196 T:3330892640 NOTICE: Creating InputStream

    21:32:27.290 T:3330892640 NOTICE: Creating Demuxer

    21:32:27.700 T:3330892640 NOTICE: Opening stream: 0 source: 256

    21:32:27.700 T:3330892640 NOTICE: Creating video codec with codec id: 174

    21:32:27.700 T:3330892640 NOTICE: Creating video thread

    21:32:27.701 T:3330892640 NOTICE: Opening stream: 1 source: 256

    21:32:27.701 T:3095380832 NOTICE: running thread: video_thread

    21:32:27.701 T:3330892640 NOTICE: Finding audio codec for: 86018

    21:32:27.703 T:3330892640 NOTICE: Creating audio thread

    21:32:27.704 T:3103769440 NOTICE: running thread: CVideoPlayerAudio::Process()

    21:32:27.714 T:3103769440 NOTICE: Creating audio stream (codec id: 86018, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through)

    21:32:27.794 T:3095380832 NOTICE: CAMLCodec::OpenDecoder - using V4L2 pts format: 64Bit

    21:32:31.311 T:3103769440 NOTICE: CVideoPlayerAudio::Process - stream stalled


    I'm running this version - LibreELEC-S912.arm-8.2.4-Subtitles-ff / Minix FW8 - same issue