Posts by DS-1

    ..the Kernel is in the image and has nothing to do with the Kernelversion of your android.. just try a new build (nov/dec '18) and follow the instructions carefully(the procedure is DIFFERENT from that on old kernels!..). Most likely all that will result in an working LE for you...

    Ok. I believe the steps are in this thread. I think I'm not doing it wrong, but obviously I'll start from the beginning, again, to try to solve this issue. Thanks!

    Both the points are possible. The dtb I'm using seems to be the right one. I'll double check the instructions. In the meantime, what kernel is good to run this newer release? Can I check it looking into the android infos of the internal memory ROM?

    From which specific version of the image are you trying to use dtb ?

    balbes150 from 8.2.3 LibreELEC release. But I think dtb is not the problem. I think the problem is that the newer "boot configuration" files don't work on my box. If I try to boot any LibreELEC release lower than 9, it boots. But 9 release and ARMbian that uses the same "boot system", don't boot.

    ..you should also try the dtb's delivered with the build again after the update.zip thing done once..

    That's what I've done:


    - burnt the latest LE 9.0 for s812 .img.gz on a 4gb SD card using Rufus;


    - added the working LE 8.0 dtb into /dtb folder and modded the uEnv.ini with my dtb name;


    - booted the box into Android, putted the SD card into the slot and selected the aml_autoscript.zip as "update".


    At the reboot, the boot stops on the libreELEC logo.

    ..did you activate new bootloader by using the update&backup app in android, loading the aml_autoscript.zip?! This might be needed to load the newer builds properly, even if boot from card is activated already. Had some troubles with that after using a libreelec le potato official build to test. After that trying to boot the balbes-build again failed until I re-installed the zip with android..


    Did you try to get an armbian work on your box? Maybe try a newer Version and also an older one. If that works, maybe you could use the dtb from these builds..

    I didn't know about the .zip to activate the new bootloader. I've tried it via update&backup, using my working .dtb took from LE 8, but it doesn't boot. Now I'll try with a default dtb. If it doesn't work, I'll try installing armbian.

    ..and you downloaded a s812 version of the rom(and not one of the s9xx builds?!)?..
    What happens if you copy the original dtb to sd card and try to boot?! For me on s905w-boxes (x96mini & tx3 mini) the builds work fine using the right dtb..


    In my collection of several dtb's for many boxes I found one specific for your m8splus(just unzip and insert in BOOT/dtb and alter uEnv.ini)-maybe that works.

    Maybe try also another (older build) and try to update that if you get it work..

    Yes, I downloaded the s812 release. I've also tried with a dtb I used on Le 8 without success. I'll try yours, let see if it works.


    The older builds work for me, those are the ones I used for months. Using the manual update, I can choose the Le 9 Channel, but the release panel is empty.

    I guess it didn't work because you copied the dtb into sd card root (like on older builds). With the latest builds you need to alter the uEnv.ini (and data_to_emmc_uEnv.ini too if you want to install to emmc AFTER getting all work from sd card) with an text editor and change the path/name from the different dtb files. No need to rename them in root of card!

    I've tried to edit the uEnv.ini using every single .dtb namefile present in dtb folder, but no one makes my M8S+ s812 based boot.


    Is there anything else I should edit to make it boots?

    I guess it didn't work because you copied the dtb into sd card root (like on older builds). With the latest builds you need to alter the uEnv.ini (and data_to_emmc_uEnv.ini too if you want to install to emmc AFTER getting all work from sd card) with an text editor and change the path/name from the different dtb files. No need to rename them in root of card!

    I was looking for some kind of infos about this ..I knew I was missing something, but dunno what! Thanks for the advice, I'll try it!

    I have the same box as yours, but I can't make it boots. It hangs on LibreELEC logo. I'm trying the latest November release. I've tried all the different dtb files into SD root card without success.

    On my TX5 Pro (S905X), Libreelec shuts down correctly, but It doesn't reboot from internal (Kodi Just doesn't do anything). Is It a bug?


    Also, is It possibile to remap the remote buttons? In earlier Libreelec release, the central remote Android button showed the channel list in Simple IPTV, now It shows the timebar.


    Thanks in advance for the reply.

    Sorry I haven't been around much but I will get around to answering every bodies questions in due time, I have been quite unwell the past week, I slipped a disc in my spine and have had a lot of pain as a result of sciatica. I'm catching up on changes in the master LE repo and bringing this builds repo forward to track it. I am also moving next Tuesday so life is slightly hectic at present.

    I have two slipped discs so I can understand your pain and your situation...I hope you'll solve it soon.


    As I wrote some posts before, it was all about 3 (yes, 3!!!) microSD that works with 8.x but DON'T with 9.x!

    The only one that works with 9.x is an old 2gb from Sandisk...!