Slow Channel changes since updating to LE Beta, TVHEADEND

  • Hi, channel changes are very slow on the new Beta. It seems to show the art before the tv image that seems to slow it down


    Using normal TVHEADEND on intel nuc 3150


    I have added the whitelist resolutions and frequencies, any other suggestions?

  • I have added the whitelist resolutions and frequencies, any other suggestions?

    "perfect" settings are (FHD + DVB at the EU)

    set the Kodi Gui to 1920x1080, set to 50 Hz.

    whitelist 1080p/60/50/23,98


    and pls try again - you should have similar speeds to LE8

  • Hi, I tried again, with the above white listed and |GUI st to 50hz, managed to get decent channel changes between standard definition channels but slow between HD channels or from SD to HD.


    Thanks again for your help

  • Wow, thanks for the speedy response


    yep I tried both always and on start stop, It is working perfectly on 8, set to always or start stop but on 9, very slow channel switching.


    I have and advanced settings in 8, would that be effecting 9 or just not working,?


    Would the minimise colours in the system settings have any effect, it was off in 8 but defaulted to on in 9?


    Thanks again

  • See below from LE 8


    -<advancedsettings>



    -<cache>


    <buffermode>1</buffermode>


    <memorysize>976224256</memorysize>


    <readfactor>4</readfactor>


    </cache>



    -<network>


    <curlclienttimeout>10</curlclienttimeout>


    <curllowspeedtime>10</curllowspeedtime>


    </network>


    </advancedsettings>

  • I have and advanced settings in 8, would that be effecting 9 or just not working,?

    possible, pls remove this and try again


    Would the minimise colours in the system settings have any effect, it was off in 8 but defaulted to on in 9?

    not that I know


    you could try to install kodi at windows and try the same channels there ?

  • I installed Kodi RC4 in windows and ran TVHEADEND from a LE8 backend, |Good channel switching regardless of settings. So seems to be a LE9 issue or a LE(-TVHbackend issue, will keep investigating