Posts by giannia


    Thank you, milhouse and gordboy.


    I'm testing the new driver. :) I can say it's more stable than the older one since the previous driver always frooze in a few minutes, in AC mode..

    I'll let you know if I have any issues.

    Mine was flaky as well on a pi2 with 8.0.1. I did put the following in a modprobe config file and rebooted:


    rpi3:~ # cat /etc/modprobe.d/8812au.conf
    options 8812au rtw_power_mgnt=0 rtw_enusbss=0 rtw_ips_mode=1 rtw_vht_enable=0 rtw_ht_enable=1


    This limits the wifi to n instead of ac, so max 150mb/s, but it is stable. Perhaps it will work for you and provide enough bandwidth in the less crowded 5ghz range?



    Thank you very much! Also 5Ghz band is working well now! So, is there a known bug on the ac protocol?

    Thanks for the replies. The issue occurs only using the 5Ghz band, if i connect using the 2.4Ghz band there are no issues!
    I'm lucky and I'm getting at least 50 mbit very stable on 2.4 so I can still use the stick. I got this stick as replacement for the internal RPi 3 WiFi since the built in antenna is very poor and cannot use power line.


    lsusb output:

    Code
    1. Bus 001 Device 004: ID 0bda:8812 Realtek Semiconductor Corp. RTL8812AU 802.11a/b/g/n/ac WLAN Adapter

    Hello,


    I'm getting problems on LibreELEC 8.0.0 with a Fenvi dongle based on rtl8812au chip.


    It seems to work fine but on playback of HD videos, after several minutes, the video freeze and playback stops. It's not a buffering problem, the playback is stopped and exits completely:


    The debug log reports:



    Is the speed to high to loose data on usb bus?


    The dongle as shown in dmesg:



    Any clue? Thank you in advance.