Posts by JohnBoyz

    X96 Max 2G/16G 100Mb/s NIC 20190611 aarch64 image.


    Not much has changed for my use-case --> Live TV viewing from a tvheadend server.


    The server manages the tuners etc.. I wish to use this device as a 'client'.


    I cannot view most live TV streamed from the tvheadend TV server.


    When I 'view' live Terrestrial TV I get audio only ...... no video at all.


    Strangely I get both video and audio for some of the Satellite DVB-S channels but not for others.

    X96 Max 2G/16G 100Mb/s NIC 20190608 Tested both aarch64 and arm images.


    I cannot view live TV streamed from tvheadend TV server.

    When I play ".ts" videos or live TV I get audio only ...... no video at all.


    So the problem I am meeting appears to relate to .ts files rather than live TV.


    It would be good to know if anyone else can duplicate this problem.

    X96 Max 2G/16G 100Mb/s NIC 20190605 Aarch image presently.


    Can anyone advise what I might be missing in order to get Live TV to work properly?

    That is the future primary use for this box, hence my fixation.


    Tvheadend server is running on another box on the LAN, so only tvheadend client is installed.


    Do I need to get DVB drivers from somewhere for this to work?

    Some of the Satellite (DVB-S) channels work correctly.

    A lot of them have have sound but no video.

    Broadcast DVB-T channels have sound and no video.

    One DVB-T channel, generated in house using a HDMI>DVB-T Edision converter has both sound and video.


    I am puzzled TBH.

    I do not know where to look, so any help available would be appreciated.

    X96 Max

    2G/16G

    100Mb/s NIC


    Fresh install of

    LibreELEC-AMLG12.aarch64-9.1-devel-20190601212344-a41fdf1-box.img.gz

    The dtb directory had the required .dtb file included (rmii)


    Notable difference when running is the extra Audio option to use HDMI audio.

    The volume level is low requiring the amplification in the audio set up to be set to +10 or greater.


    DVB-S continues to work and DVB-T gives no video, as previous image, with the strange exception of one channel which is provided by a HDMI>DVB-T converter.


    It is great to see progress being made.

    Thanks for the effort being put into this.

    Did an update using

    LibreELEC-AMLG12.aarch64-9.1-devel-20190531134548-a41fdf1-box.img.gz


    2g/16G X96 Max 100Mb/s NIC


    The DTB directory was re-named but no replacement directory was written.

    So of course the .dtb file could not be found when it rebooted.


    Having corrected this it booted well.

    Wired NIC connects during boot.

    Sound is working from the Default Analog setting, delivered over HDMI.


    I have problems with live TV, both DVB-T and DVB-S.

    Some DVB-S channels work while others do not.

    None of my DVB-T channels work - I get sound but no video.


    There is no means to install drivers that I have found.


    I hope to not only try a fresh install of this but also a fresh install of the ARM image.


    Great progress being made.


    EDIT:

    Did a fresh install using the ARM image.

    On this fresh install most of the DVB-S channels seem to show the video while all I checked give audio.

    None of the DVB-T channels show video.

    I seems to me this needs relatively little to make it usable for 'ordinary' use.

    I wish posters would include information that would be useful to others such as


    image used

    dtb used

    ram/rom

    NIC speed


    In that way some comparison might be possible for others such as myself trying to figure out what might or might not work on my hardware.


    Thanks.

    I noticed that in the latest version of the video on the S905X2 is displayed if you press the "O" button (display service information about the video being played) or if you move the mouse, that would display the time bar.


    By the way, the sound works on chewitt image. In my image the sound does not work yet.

    If you do anything that causes something else to be displayed on the screen then the video image is rendered.

    As soon as the temporary display stops so does the main video.

    For instance pressing the option for Teletext will provide the video until the Teletext is again cancelled.


    Yes, as I posted earlier, the chewitt image has sound but not network.

    try to version 2\16


    https://yadi.sk/d/cprr2gv7tzju3a

    This unblocked the Audio Selection, giving three options ......

    Alsa: Default (G12A-X96-Max Analog)

    Alsa:G12A-X96-Max Analog

    Pulse: Default, Bluetooth Audio (PULSEAUDIO)


    There is no HDMI option which is what I use.


    I tried to get audio from A/V connection but failed ...... that might well be I did not have the correct connector, I am unsure.


    So although I heard no audio, and could not get video to play, the above audio options were editable.


    HTHs

    JohnBoyz I'm interested in whether this image: libreelec-amlg12.arm-9.1.0-sdcard.img.gz has working ethernet using the x96max dts (there is no rmii variant in the image). Sound should be working.


    NB: Files will be removed in a couple of hours - I'm not about to start releasing images. And do not read anything into the version number, it simply ensures that some scripts I use have a static filename to target.

    Initial try it did not boot CE ...... all I got was the X96 Max globe screen and there it stopped.


    I will try a second write of the image.


    EDIT:


    No, image will not boot using .dts - I tried two SD cards and also tried cards in SD to USB adapter.

    It will boot using x96-max.dtb and has sound but no network connection.

    JohnBoyz I'm interested in whether this image: libreelec-amlg12.arm-9.1.0-sdcard.img.gz has working ethernet using the x96max dts (there is no rmii variant in the image). Sound should be working.


    NB: Files will be removed in a couple of hours - I'm not about to start releasing images. And do not read anything into the version number, it simply ensures that some scripts I use have a static filename to target.

    Will check in a few minutes