Compile with DEBUG=yes - Error in u-boot: "DEBUG must be boolean"

  • Dear all,

    I try to complie LibreELEC with the following setup:

    1. PROJECT=Amlogic DEVICE=LePotato ARCH=arm DEBUG=yes VALGRIND=yes make image

    After several hours of compilation, this happens:

    1. OBJCOPY u-boot.hex
    2. Makefile:156: *** DEBUG must be boolean. Stop.
    3. make[2]: *** [/home/lux/official/ acs.bin] Error 2
    4. make[1]: *** [Makefile:147: sub-make] Error 2
    5. make[1]: Leaving directory '/home/lux/official/'
    6. Makefile:12: recipe for target 'image' failed
    7. make: *** [image] Error 2

    According to Compile [] DEBUG=yes is right, but seems to be a problem. Any help?

    Btw.: Compiling without DEBUG/VALGRIND went smoothly beforehand. Same code base.



    EDIT: Stupid me - there is a path to the Makefile - will have a look myself, but it's gone right now, since I started over with make clean... Argh, think before you write/delete... Long day...

    The post was edited 1 time, last by Hauke ().

  • OK, inserted into


    at top the line


    So now it eval's as boolean if needed...hope that does not break other DEBUG flags. At least, it currently continues compiling.

    The offending file seems to be the


    but somehow I could not get this debugged - my understanding of Makefiles is not good enough.

    @whoever maintains this repo: Perhaps have a look at some point...

  • Short update: With DEBUG=1 as mentioned it compiles through, however, VALGRIND=yes is not supported for LePotato/AMlogic it seems. Leaving VALGRIND option out and it's OK.