Posts by spirt

    I know it sounds dumb but I had another user with "no sound" and they just had it muted. So I just wanted to rule that out.


    Does HDMI audio work with any other Linux distribution?


    Are you using any adapters? DP to hdmi or mini hdmi to hdmi?


    No extra adapters. Just direct connection by HDMI cable from videocard to TV.
    Din't have time for other Linux distibutions. Plan to try it during Xmax holidays.
    Just want to remind that under Win eveything works purfect.
    And in my debug log you can see many errors 'ERROR: ffmpeg[7F68DFFFF700]: [h264]'. Think they linked with my problem.


    And i found one more suspicious moment:
    22:43:18.184 T:140088537245440 DEBUG: CActiveAESink::OpenSink - trying to open device ALSA:hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
    22:43:18.184 T:140088537245440 INFO: CAESinkALSA::Initialize - Attempting to open device "hdmi:CARD=NVidia,DEV=1"
    22:43:18.187 T:140088537245440 INFO: CAESinkALSA::Initialize - Opened device "hdmi:CARD=NVidia,DEV=1,AES0=0x04,AES1=0x82,AES2=0x00,AES3=0x00"
    22:43:18.187 T:140088537245440 INFO: CAESinkALSA::InitializeHW - Your hardware does not support AE_FMT_FLOAT, trying other formats


    LibreELEC:~ # grep audiodevice ~/.kodi/userdata/guisettings.xml
    <audiodevice>ALSA:hdmi:CARD=NVidia,DEV=1</audiodevice>


    LibreELEC:~ # aplay -L
    null
    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
    default:CARD=PCH
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    Default Audio Device
    sysdefault:CARD=PCH
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    Default Audio Device
    front:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    Front speakers
    surround21:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    2.1 Surround output to Front and Subwoofer speakers
    surround40:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    4.0 Surround output to Front and Rear speakers
    surround41:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
    surround50:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
    surround51:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
    surround71:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Analog
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
    iec958:CARD=PCH,DEV=0
    HDA Intel PCH, ALC892 Digital
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=0
    HDA NVidia, HDMI 0
    HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
    HDA NVidia, HDMI 1
    HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=2
    HDA NVidia, HDMI 2
    HDMI Audio Output
    hdmi:CARD=NVidia,DEV=3
    HDA NVidia, HDMI 3
    HDMI Audio Output
    [hr]

    Post a kodi debug log.


    here is the log with turned on debug:


    22:42:20.209 T:140088784153920 NOTICE: special://profile/ is mapped to: special - Pastebin.com

    Just made an upgrade of my old GTX770 to GTX1060 and got problem. No sound via HDMI output on my TV. At the same time under Win10 everything works perfect.
    I tried various models of GTX1060 and HDMI cables. v7.90.008/009/010 and builds from this tread LibreELEC (generic and nvidia) didn't solve this issue also.


    Thank you in advance for any thoughts.