Posts by tomaszc

    chewitt

    You were right about the analog audio output.I tried again with the mixer settings and was able to get the audio to work on the jack output. Thank you for your advice :) I have attached the commands below if anyone needs them:

    Code
    amixer set 'PCM' 237 # no necessary
    amixer set 'ACODEC' 238 unmute
    amixer set 'AIU ACODEC SRC' 'I2S'
    amixer set 'AIU ACODEC OUT EN' unmute

    There remains a problem with the crackling that sometimes occurs, but that's another issue.


    NB: I have no real plans to maintain K19 images going forwards so 10.0.x files will probably be deleted in the next week. I'll fork the branch on my GitHub LE repo in case anyone needs to build from them.

    Does this mean that there will be no more updates to LibreElec images with Kodi 19 for Amlogic?

    This is bad news for me, as I was just about to switch from Coreelec 9.2 to using LibreElec on a daily basis.

    Are you giving up building images completely or will there still be test images for Kodi 20?

    Do you know if anyone else is building test images with Libreelec for Amlogic?

    Thanks in advance for your reply.

    Minor progress on a couple of things: ... In the background I also have the full vendor sources and schematics for Minix Neo U1 (S905) and U9-H (S912) devices. I plan to extract and post the boot fips so that mainline u-boot support is possible. I can also validate the device-trees which have previously been created with user support (U9-H is upstream, U1 still wip).

    Is there any chance that upcoming changes will fix the analog audio output (jack)?

    Unless these changes are already implemented?

    I tested the image from 2021-Oct-18 04:03 and unfortunately the analog audio still does not work. I don't own a Minix device, but maybe this would have a chance to work globally for s912 devices?

    chewitt


    I tried unmuting all channels in alsamixer, but it didn't help.

    Maybe the problem is that on LibreELEC this card is visible as P230-Q200 (under different trees), and on CoreELEC (where analog audio output works) it is visible as: AML-M8AUDIO

    Unfortunately I don't know how to change this, you would probably have to edit the tree file somehow.

    chewitt


    First, thank you for your contribution to the development of LibreELEC on Amlogic.


    And I have a request if you could help me to run audio on the Audio/Video (jack) output?


    I am testing your image and everything works for me except that. The audio over HDMI works, however I depend on the jack output.


    I have a TV BOX device: U2C Z SUPER, S912, 3GB RAM, LAN 1Gbps


    Currently I'm running CoreELEC version 9.2.8 (Kodi 18) with gxm_q201_3g_1gbit.dtb tree - on it the audio on A/V output works for me.


    In LibreELEC I'm using meson-gxm-vega-s96.dtb tree because that's where most things work, I also tried meson-gxm-q201.dtb but it also doesn't work LAN (and sound on A/V)


    I attach dmesg from LibreELEC on meson-gxm-vega-s96.dtb: hastebin


    [edit]

    I have now tried the meson-gxm-q200.dtb tree and everything seems to work on it too except the audio on the A/V output.

    dmesg: hastebin



    I would be grateful for an answer.