Posts by Liquidmercury

    escalade


    I don't know if you recall, a while back I was having a great deal of trouble installing your generic build on my pc (which I plan on replacing soon by the way thanks to your advice). Well on a whim yesterday I decided to try again and just wanted to let you know that whatever issue I was having with the install has been fixed. However I do have a question. Looking to add the ECWolf core, found it and downloaded on the retroarch website does it just need to be dropped in the retroarch cores folder as I have done? Have not gotten a chance to see if it works yet, just wanted to know if I was on the right track. Thanks for all your hard work with this.

    ibreELEC:~ # systemctl restart sway

    Job for sway.service failed because the control process exited with error code.

    See "systemctl status sway.service" and "journalctl -xe" for details.

    LibreELEC:~ # systemctl status sway.service

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pre>

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27>

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ...skipping...

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pre>

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27>

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ...skipping...

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pre>

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27>

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ...skipping...

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pre>

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27>

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pres et: disabled)

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27 18:30:13 CST; 263ms ago

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ...skipping...

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor pres et: disabled)

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27 18:30:13 CST; 263ms ago

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ...skipping...

    ● sway.service - Sway session

    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sway.service; disabled; vendor preset: disabled)

    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27 18:30:13 CST; 263ms ago

    Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)pres Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~ Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Thu 2020-02-27 ~8:30:13 CST; 263ms ago

    ~ Process: 1436 ExecStart=/usr/bin/sway.sh (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~ Main PID: 1436 (code=exited, status=1/FAILURE)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~og file is already in use (press RETURN)

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~

    ~


    LibreELEC:~ # journalctl -xe

    Feb 27 18:33:18 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:18 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:18 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:18 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:18 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 91.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:20 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 92.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:22 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 93.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:25 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 94.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:27 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 95.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: Dependency failed for Mako notification daemon.

    Feb 27 18:33:29 LibreELEC systemd[1]: mako.service: Job mako.service/start failed with result 'dependency'.

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Scheduled restart job, restart counter is at 96.

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: Stopped Sway session.

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: Starting Sway session...

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: sway.service: Failed with result 'exit-code'.

    Feb 27 18:33:31 LibreELEC systemd[1]: Failed to start Sway session.

    Did some more searching at the sway website and I came across in the wiki section of known issues --sway crashing right away #5033 the issue was opened six days ago, the time frame seems to fit in my head of when issues started (dont quote me on that it may just be wishful thinking) just a thought. Might be worth looking into i guess. if there is anything else you need from me regarding this please do not hesitate to ask.

    went through and googled each error this is what i got dont know if it will help nail down the problem.


    [backend/drm/drm.c:1305] Found connector 'DP-1' ---- Sway cannot initailize rendered for external monitor - DP-1: Atomic commit failed (modeset): Invalid argument · Issue #1877 · swaywm/wlroots · GitHub


    [backend/drm/drm.c:1453] Requesting modeset for 'HDMI-A-1' --- [backend/drm/drm.c:1453] Requesting modeset for 'HDMI-A-1' - Yahoo Search Results


    [backend/drm/drm.c:697] Modesetting 'HDMI-A-1' with '[email protected] mHz' --- [backend/drm/drm.c:697] Modesetting 'HDMI-A-1' with '[email protected] mHz' - Yahoo Search Results


    [backend/drm/util.c:210] Unable to add DRM framebuffer: Invalid argument --- [backend/drm/util.c:210] Unable to add DRM framebuffer: Invalid argument - Yahoo Search Results


    [backend/drm/drm.c:611] Page-flip failed with primary FB modifiers enabled, retrying without modifiers -- [backend/drm/drm.c:611] Page-flip failed with primary FB modifiers enabled, retrying without modifiers - Yahoo Search Results


    [backend/drm/util.c:210] Unable to add DRM framebuffer: Invalid argument -- [backend/drm/util.c:210] Unable to add DRM framebuffer: Invalid argument - Yahoo Search Results


    [backend/drm/drm.c:620] Failed to initialize renderer on connector 'HDMI-A-1': initial page-flip failed -- [backend/drm/drm.c:620] Failed to initialize renderer on connector 'HDMI-A-1': initial page-flip failed - Yahoo Search Results


    [backend/drm/drm.c:703] Failed to initialize renderer for plane --[backend/drm/drm.c:703] Failed to initialize renderer for plane - Yahoo Search Results


    [sway/config/output.c:398] Failed to modeset output HDMI-A-1 -- [sway/config/output.c:398] Failed to modeset output HDMI-A-1 - Yahoo Search Results


    Not sure if what ive done here will help at all but it does seem at least others are having issues like mine. I really do appreciate you looking into this as much as you have.