Posts by Mr Ozzy

    Hi To all friends here ..


    GDPR-1..

    I have a odroid-c2 with an hifi shield 2 audio dac..

    i do have sound coming from this dac ( analog as i have only a 2 channel amp ) but it seems your build has not the proper drivers for this dac..

    it seems it needs some extra module's but i can't get then in.. the modules needed to get this dad working properly it needs the following modules.

    1 : Module ==> snd-soc-pcm5102

    2 : Module ==> snd-soc-odroid-dac

    when i do a : modprobe snd-soc-pcm5102 the awnser is ==>

    modprobe: FATAL: Module snd-soc-pcm5102 not found in directory /lib/modules/3.14.29

    now i found these module in a libreelec version for raspberry.. i pulled them out.. but no way for me to write them in de Odroid system.. read only.

    so my question could you compile these modules in your next build..??

    I also checked out this page.. Odroid C2 + HiFi Shield+ but that did not help me much loll..

    best regards Ozzy...

    Hi to all firiends.


    i have this old m8 s802 box and would like to use in my bedroom.. i would like to use an external ( stereo ) amp.. this amp does not have any digital options as input so i need to use the analog output from this box..

    in android audio was always working.. but in non OE or LE versions i have seen this working..

    i hope some one is willing to help me out.. as i don't want to use any external DAC or other device..

    and of course i am willing to do anything what is needed to be done like logs or testing..


    Some info :

    LibreELEC-M8:~ # aplay -L

    null

    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)

    default:CARD=AMLM8AUDIO

    AML-M8AUDIO,

    Default Audio Device

    sysdefault:CARD=AMLM8AUDIO

    AML-M8AUDIO,

    Default Audio Device

    front:CARD=AMLM8AUDIO,DEV=0

    AML-M8AUDIO,

    Front speakers

    iec958:CARD=AMLM8AUDIO,DEV=0

    AML-M8AUDIO,

    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output


    And :


    LibreELEC-M8:~ # amixer controls

    numid=1,iface=MIXER,name='Master Playback Volume'

    numid=5,iface=MIXER,name='Headphone Switch'

    numid=2,iface=MIXER,name='Headphone Volume'

    numid=18,iface=MIXER,name='Mono Output Mixer LEFT DAC Switch'

    numid=19,iface=MIXER,name='Mono Output Mixer LEFT REC PGA Switch'

    numid=20,iface=MIXER,name='Mono Output Mixer RIGHT DAC Switch'

    numid=6,iface=MIXER,name='Capture Switch'

    numid=14,iface=MIXER,name='Playback digital mixer'

    numid=29,iface=MIXER,name='Ext Spk Switch'

    numid=30,iface=MIXER,name='HDMI Audio Type'

    numid=8,iface=MIXER,name='High Pass Filter Switch'

    numid=16,iface=MIXER,name='Left LINEIN Select'

    numid=24,iface=MIXER,name='Left Output Mixer LEFT DAC Switch'

    numid=25,iface=MIXER,name='Left Output Mixer LEFT REC PGA Switch'

    numid=26,iface=MIXER,name='Left Output Mixer RIGHT REC PGA Switch'

    numid=7,iface=MIXER,name='MIC PGA Switch'

    numid=4,iface=MIXER,name='MIC PGA Volume'

    numid=12,iface=MIXER,name='Noise Gate Switch'

    numid=11,iface=MIXER,name='Noise Gate Threshhold'

    numid=13,iface=MIXER,name='REC digital mixer'

    numid=3,iface=MIXER,name='Record Volume'

    numid=17,iface=MIXER,name='Right LINEIN Select'

    numid=23,iface=MIXER,name='Right Output Mixer LEFT REC PGA Switch'

    numid=21,iface=MIXER,name='Right Output Mixer RIGHT DAC Switch'

    numid=22,iface=MIXER,name='Right Output Mixer RIGHT REC PGA Switch'

    numid=31,iface=MIXER,name='SPDIFIN Audio Type'

    numid=9,iface=MIXER,name='Wind Filter Frequency'

    numid=10,iface=MIXER,name='Wind Filter Switch'

    numid=27,iface=MIXER,name='aml audio i2s mute'

    numid=28,iface=MIXER,name='aml audio spdif mute'

    numid=15,iface=MIXER,name='i2s1 digital mixer'



    Thank you all in advance ...

    Hi Demetris,

    I have a question.. i still have this old amlogic M8 S802 8GB 2GB box... running your latest build at the moment.. now my question is.. Is there any way i can get the audio Jack plug to work.... in al versions starting from OE 6.0 and All LE untill now the audio does not work ..


    Is there any way i can change/try some settings manually ...


    PS. In Android The Jackplug works fine..


    Thank you in advance ..and thanks for all your hard work

    Hi to all...

    i just got my hands on a X96 2gb ram 16gb rom box.. running it on libreelec 8.1.6.. now i am wondering if there will be also Alpha build for these ( s905x ) boxes....

    it would be great to have the Netflix plugin working...


    Best regards Ozzy..

    I tryed this remote.conf without success. My M8 has 2 years too, but the remote is almost identical, except for the four buttons around the arrows that are flipped. Here is a pic.


    Hi that your buttons are flipped is correct.. i flipped mine myself.. as i have used this remote for an ther box...


    Be sure you put the file from codesnake in /storage/.config then reboot and all should be okay.

    I would like to say thank you Drieschel for this wonderfull build...


    I am running this build on my M8 ( two years old and square model and old remote ) think it is an original one.


    To get my old model ( roundish ) remote working i used Codesnakes his Remote.config file from his OE version 6.0.3...


    Most things are working perfect.. only thing i would like to see it working is the analog audio output... so far no build has this working..


    Regards Ozzy.

    Hi all..


    i have here an box named MXIII 4K but there is something not right..
    In the past i had manny troubles to find a good rom for this box.. When i tried to Flash this box with a rom or openelec build for MXIII i bricked this box..
    The only way to recove this box was to flash it with an M8S Android rom... and from there i could flash The box with an OpenElec version 6.0.0.2 also for an M8S box.
    On this build the box wil run 99% okay.. All i had to do was change remote.config and box is up and running..


    It seems my MXIII has a diffrent CPU proberly the S812 ( same as the M8S ). And the wifi chipset is the ap6330. And has 2 GB of ram.
    On the pcb it says MXIII Version 2...
    The remote controler is 100% same as used for the MXIII G


    Now here come's.. With this 6.0.0.2 OpenElec build the OS only seeing 1 gb of ram... while this box in android 100% Sure has 2 GB of ram...
    Is here someone who can and is willing to make a LibreElec build for this box..???
    If Any extra info is needed i wil ofcourse provide this.. i do have by now a copy of the stock rom , a copy of the OpenElec build i have used.. And also Pictures of the board, Remote etc..
    Thank you in advanged..


    Greetz Ozzy..