Posts by nev-au

    hi Demetris,


    Thanks very much for the new builds. Unfortunately I am still having the same issues as the previous build in trying to get it working on my Tronsmart Vega S89 Standard 2G/16G with Amlogic S802.


    LibreELEC-S8X2.arm-8.2.3-S82.img.gz

    - Get error "Filesystem corruption has been detected!"


    LibreELEC-S8X2.arm-8.2.3-MXIII-PLUS.img.gz

    - Works fine, but DHCP not working on Wired Ethernet


    LibreELEC-S8X2.arm-8.2.3-MXIII-1G.img.gz

    - Get error "Filesystem corruption has been detected!"


    Tried on two different SD cards of different sizes (4GB, 8GB) with the same result.


    Something that may hold a key to the above Filesystem corruption messages ... I noticed that the resulting SD card writes for the cards that returned the Filesystem corruption messages have the 2nd partition (ext4) 32Mb in size. The remaining MicroSD space is unallocated. Whereas the one that did boot and install uses all the remaining space for the ext4 partition on the MicroSD - No unallocated space.

    did you try redownloading the image?

    I didn't actually, because when I did an archive test with 7zip archiver, no errors were found. But I should give it another shot just in case, will download again. thanks!


    UPDATE: I downloaded the file again (ie LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-S82.img.gz ). Performed a binary file compare with the original file .. and no differences were encountered unfortunately.

    nev-au .


    This one worked for me on my Tronsmart S89 where the S82 version did not. I suspect the S82 build is corrupted.
    The linked above is one version behind current but I then updated.. Anyway its all there if you go back to pages 74/75.

    hi Joffa, that is the one I originally tried, and it does install and run - however, wired ethernet does not work properly. It will not get an IP from DHCP. Have you tried wired ethernet by any chance?

    I've just tried "LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-S82.img.gz" and I can't get this to boot. Comes up with "File system corruption has been detected!" message. I tried different MicroSD cards and readers, also tried a different PC without luck. After the aforementioned message it will attempt a repair, but this doesn't work.

    Also tried Hmeeberg's suggestion .. "LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-MXIII-1G.img". Exactly the same issue as above.

    Hence there is something in the boot part of "LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-MXIII-PLUS" that is compatible with my Vega S89 - it boots and installs .. however I don't have the knowledge to know what can be taken from this and placed into the image I want to use (ie. "LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-S82.img").

    Cheers.

    For Tronsmart Vega S89 the correct image is S82 thats why your ethernet is not working

    Thanks Demetris, I will give that a shot, and report back :)


    All you needed to do is devote 5 seconds to read the OP

    I read the OP in detail. Maybe it is just me but to me it is not clear that the S82 build is the one to use for the Vega S89. Reading other responses in this thread, I don't think I am the only one who was confused by this.

    Firstly, thanks to Demetris for porting Libreelec to this box, and anyone else who may have contributed.


    I have a Tronsmart Vega S89 Standard 2G/16G with Amlogic S802, using this firmware: LibreELEC-S8X2.arm-8.2.2-MXIII-PLUS.img

    Things seem to work pretty well - except for Wired Ethernet (wifi seems to work ok). It seems to detect a connection, but then isn't able to get an IP address from my DHCP server. Since the Vega S89 can't get an address from DHCP it ends up with a 169.x.x.x APIPA address. When I plug the Ethernet cable into my laptop (instead of the Vega S89), all is fine, the laptop gets a DHCP IP address. Just in case, I have also tried using a different Ethernet cable, plugged into a different router/DHCP server. Same problem occurs with the Vega S89.

    (I have also tried the previous version firmware, ie. LibreELEC-S8X2.arm-8.2-MXIII-PLUS.img, with the same problem).

    Any assistance much appreciated.