[8.1.8] LibreELEC 8.2 for S905/S905X

  • I have Libreelec 8.0.2.e and work so good on my "T95N (Mini M8SPro)".

    That box came out with an s905 and s905x chip.

    Which chip do you have ??

    The Realtek Wifi Fix device tree is worth a try.

    Index of /s905/8.2/device_trees/

    LE7.0.3.012j NAND TX5Pro S905X

    Testing Krypton MiniMX S905 1GB/8GB LE-S905.arm-8.2-8.1.0.img.gz

    Winsat ModelCombo Tuner AVL 6862. S905D 1gb/8gb LE S905.arm-8.2-8.1.3.img.gz

    Testing K1 Pro S905 2GB/16GB LE afl1 Builds.  8.0.2e (2017-07-04). LE-S905.arm-8.2-8.1.0.img.gz

    Sharp Aquos Quatron 70 inch TV for testing. 4 Years old.

  • There's a glitch in Millhouse builds at the moment - smb doesn't play nicely with windows shares if passwords aren't used. Might be the same issue...?

    Ahh that could well be it. I'm not using any passwords on mine. Thanks, hopefully that can be fixed.

    Devices: Mecool KI Pro S905D & Beelink MiniMX III 2G/16G S905.

  • There's a glitch in Millhouse builds at the moment - smb doesn't play nicely with windows shares if passwords aren't used. Might be the same issue...?

    Is that passworded shares or user account passwords? because i don't passowrd shares but user account needs a password

    I mean this

    PqoslQe.png

    The post was edited 1 time, last by dazed ().

  • Ok I just removed guest access and added a password protected account to my windows samba shares and can now access them with 8.2. It probably wasn't a bad idea to do that anyway. (Sorry for going on about samba shares so much! :D )

    Devices: Mecool KI Pro S905D & Beelink MiniMX III 2G/16G S905.

  • Maybe a stupid question, but is HW acceleration on h.264 10bit suppose to work? cause it doesn't.

    -2re


    8.2 ⇒ NexBox A95X 2/8 GB ⇒ Onkyo TX-NR656 ⇒ SAMSUNG 65"LED/UHD/PQ1300/T2CS

    LG BP50NB40 USB Blu-ray


  • I'm not sure if its really an issue, but doesn't matter if its 8.2 or 8.0.2 builds ... the TVH for me KII Pro - always fails with the pre-defined muxes for Brazil 70W DVB-S/2 (StaroneC2/C4).


    If i choose this to scan it fails and no channel is on list after full scan. I had to manual change settings, give the first freq, and details create the network and start scan - so i got the data from SAT.


    Looks like ok so far .. everything is working for me ...

  • Is it possible to set the HDMI Out to RGB Color space? /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/output_rgb does not exist anymore. However, there is a setting in /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/config that refers to Color Space:


    Code
    1. abox:/sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0 # cat config
    2. cur_VIC: 16
    3. cd = 4
    4. cs = 2
    5. audio config: on
    6. 3D config: off

    The setting in question is "cs", a value of 0 would be RGB. But writing to it always leads to a "write error: Bad address". Any idea how to accomplish this?

  • Is it possible to set the HDMI Out to RGB Color space? /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/output_rgb does not exist anymore. However, there is a setting in /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/config that refers to Color Space:


    Code
    1. abox:/sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0 # cat config
    2. cur_VIC: 16
    3. cd = 4
    4. cs = 2
    5. audio config: on
    6. 3D config: off

    The setting in question is "cs", a value of 0 would be RGB. But writing to it always leads to a "write error: Bad address". Any idea how to accomplish this?

    There's a new way of setting it, but it's broken in the current build (and I broke it). Once kszaq reverts aml/video_dev: updates for nougat: · kszaq/[email protected] · GitHub for the next build, you'll be able to run the following for forcing RGB out:

    echo 'rgb,8bit' > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/attr


    If you don't have anything in autostart.sh yet, you'll be able to run the following to set it on boot:

    echo "echo 'rgb,8bit' > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/attr" > autostart.sh

  • There's a new way of setting it, but it's broken in the current build (and I broke it). Once kszaq reverts aml/video_dev: updates for nougat: · kszaq/[email protected] · GitHub for the next build, you'll be able to run the following for forcing RGB out:

    echo 'rgb,8bit' > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/attr


    If you don't have anything in autostart.sh yet, you'll be able to run the following to set it on boot:

    echo "echo 'rgb,8bit' > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/attr" > autostart.sh

    Thanks!

  • kszaq , I did clean installation , used (renamed) dtb file for play 2 but It won't boot. Always stuck on Libreelec bootlogo

    I have the same on my play2.


    Always stuck on the splash screen.

    Something is wrong with the build for play2. I tought i was the only