Nightly images for A20, A64, H3, H5 and H6 boards

  • Dears,


    I connected to it's UART and i can confirm kernel boot, but i don't know why it output black screen on my TV, kindly find the UART dump in attachments.

    Files

    • Q+.txt

      (19.06 kB, downloaded 27 times, last: )
  • Hi jernej, do you keep old images for H6 somewhere?

    Beelink gs1 (H6) doesnt boot current LE image. Just black screen.

    I checked my posts on other forum, an image from end of october 2019 was working. Don't remember exact date, any chance to test old images to find working one? Thank you

    Edited 2 times, last by rix81 ().

  • Hi jernej, do you keep old images for H6 somewhere?

    Beelink gs1 (H6) doesnt boot current LE image. Just black screen.

    I checked my posts on other forum, an image from end of october 2019 was working. Don't remember exact date, any change to test old images to find working one? Thank you

    Dear rix81,


    could you reverse console entries in "extlinux.conf" to start with "console=tty1 console=ttyS0,115200" instead of "console=ttyS0,115200 console=tty1" to see if "HDMI" output again.

  • Hi jernej, do you keep old images for H6 somewhere?

    Beelink gs1 (H6) doesnt boot current LE image. Just black screen.

    I checked my posts on other forum, an image from end of october 2019 was working. Don't remember exact date, any change to test old images to find working one? Thank you

    A couple of week ago I compiled a H6 image for opi pc 3 from a october, 22 2019. You can't use an img file to write sd card, but you can place tar file into .update folder and reboot. There's beelink boot image along with other targets.

    Tar file lies here

  • thanks genidy.m

    at least error message is visible now

    5yr6Ge.jpg

    Dear rix81,


    You are welcome, i faced same issue, "HDMI" never output unless i reversed the console entries. also i faced boot stuck and never worked unless i used device logic name like this "APPEND boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 console=tty1 console=ttyS0,115200"

  • genidy.m - thank you! after writing this LE boots now

    Code
    1. APPEND boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 quiet console=tty1 console=ttyS0,115200

    there's problem with sound, it interrupts for a moment every second on h264 videos, sound is ok on h265 though, and also no wifi

    Edited once, last by rix81 ().

  • genidy.m - thank you! after writing this LE boots now

    Code
    1. APPEND boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 quiet console=tty1 console=ttyS0,115200

    there's problem with sound, it interrupts for a moment every second on h264 videos, sound is ok on h265 though, and also no wifi

    Dear rix81,


    Glad to see that it worked with you, according to the sound i tested streaming from "YouTube" without any issue, will also try "Netflix" after configuring the add-ons, but i don't tested a local mp4 videos yet, moreover "WI-FI" not working yet according to first post from developers that mainline driver missing but i can see here "https://linux-sunxi.org/Wifi" some info and drivers.

  • Hi Jernej,


    Found picture freezing during rewind or ff on Pine A64+ on various video formats, found in dmesg only following:

    Code
    1. [ 83.647007] lima 1c40000.gpu: mmu page fault at 0x933c00 from bus id 0 of type read on ppmmu0
    2. [ 83.648756] lima 1c40000.gpu: pp task error 0 int_state=0 status=5
    3. [ 83.648762] lima 1c40000.gpu: pp task error 1 int_state=0 status=0
    4. [ 83.648767] lima 1c40000.gpu: mmu resume

    Found this after upgrade to one of latest builds:

    LibreELEC-A64.arm-9.80-nightly-20200605-44747ec-pine64-plus


    Tested this issue on one of previous builds and this one not affected:

    LibreELEC-A64.arm-9.80-nightly-20200308-9f00cd2-pine64-plus


    Just let me know if you need more information.

  • What codecs? Anyway, GPU has nothing to do with video decoding, if codec is one of the supported ones (MPEG2, H264, HEVC).

  • Hi! Installed the latest build, in add-ons there is no PVR IPTV Simple Client Kodi. I can not watch TV channels. Tell me what should I do to get PVR IPTV Simple? device H3, orange pi pc

  • Hi! Installed the latest build, in add-ons there is no PVR IPTV Simple Client Kodi. I can not watch TV channels. Tell me what should I do to get PVR IPTV Simple? device H3, orange pi pc

    Usually there are two possibilities: wait until the proper add ons are built and becoming available, or go and build them yourself.


    I know not the answer we all would love to hear, but it is an experimental thing. We are just on nightlies in the middle of some kodi transitions, and not on a release channel yet.

  • What codecs? Anyway, GPU has nothing to do with video decoding, if codec is one of the supported ones (MPEG2, H264, HEVC).


    After more deeply testing found that freezing occurs also in various Kodi menus - video files scrolling or weather plugin, not only during video playback.

    So, looks like its not related to codecs, but related to some general video mem management.


    From time to time 'taxi' artefact appears, like first weather row as on screen below:




    Upd: Just tested build LibreELEC-A64.arm-9.80-devel-20200426023927-38764c8 and it also affected:

    Code
    1. [ 68.186742] lima 1c40000.gpu: mmu page fault at 0x2275800 from bus id 0 of type read on ppmmu0
    2. [ 68.187530] lima 1c40000.gpu: pp task error 0 int_state=0 status=1
    3. [ 68.187537] lima 1c40000.gpu: pp task error 1 int_state=0 status=0
    4. [ 68.187542] lima 1c40000.gpu: mmu resume

    Edited once, last by AA666 ().

  • Ok, that would be GPU driver bug. Updated mesa and kernel will should be updated soon. But other than that I can't do anything...